SCIENCE SMS – STELELE MURIBUNDE DIN CLASA SOARELUI – CONTRIBUTOARE LA FORMAREA APEI ÎN UNIVERS

STELELE MURIBUNDE DIN CLASA SOARELUI NOSTRU SUNT CONSIDERATE CONTRIBUTOARE LA FORMAREA APEI ÎN UNIVERS

Dovezile evidențiate în două materiale recente, publicate în jurnalul Astronomy & Astrophysics sugerează posibilitatea ca, atunci când mor, stele nu foarte diferite de Soarele nostru, contribuie la formarea apei în Univers.

Cele două studii documentează descoperirea unei molecule despre care cercetătorii spun că este crucială pentru formarea apei în rămășițele fierbinți alte stelelor similare Soarelui, atunci când ating finalul ciclului lor de viață.

Așa cum au detaliat cercetătorii de la Agenția Spațială Europeană, molecula în chestiune este o combinație de atomi, unul la unul, de oxygen și hidrogen, fiind foarte posibil încărcată pozitiv. Așa încât, formula sa chimică ar fi OH+.

Este interesant faptul că, după cum se prezintă lucrurile, acestei molecule nu doar îi place să petreacă în jurul stelelor muribunde de mărime mică și mijlocie după ce s-au format în alte locații, ci geneza lor depinde de ele, explică Phys.Org.

READ MORE

Despre PLANETARIU BAIA MARE

Planetariul din Baia Mare, primul planetariu public din România, și unicul din Transilvania, de mai bine de o jumătate de secol - este un portal cosmic ce vă pune în contact cu Universul. Din 2015 - cel mai modern planetariu analogic din România, iar din 2020 completat cu un planetariu digital - în cadrul Muzeului de Științe Astronomice Baia Mare. Spectacol și cunoaștere într-un singur loc!
Adaugă la favorite legătură permanentă.

Comentarii

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.