PRĂBUȘIREA UNUI METEOR AR FI CAUZA EXTINCȚIEI ÎN MASĂ DE ACUM 33,7 MILIOANE DE ANI
La conferința de geochimie Goldschmidt din acest an, desfășurată pe 14 iunie, oamenii de știință au afirmat că în urma unor dovezi obținute recent, pot asocia o extincție în masă pe planeta noastră, eveniment survenit acum 33,7 milioane de ani, unui impact meteoric.
Această dispariție în masă a speciilor s-a crezut inițial că a avut drept sursă modificările naturale dramatice în condițiile globale de mediu. Dar, se pare că extincția în masă din epoca Eocenului nu a fost cauzată de schimbări climatice, ci a fost rezultatul unui impact cu un meteor de calibru mare.
Informațiile privind această descoperire, publicate în Live Science, au fost obținute în urma analizelor craterului de impact Popigai din Siberia.
Acest crater este în topul 10 al celor mai mari cratere de impact, acesta măsurând 100 km, studii anterioare estimând că a fost creat acum 35 de milioane de ani. Totuși, analizele de rocă găsită în interiorul craterului de impact au arătat că, în ciuda vechilor prezumții, este posibil ca acest crater să fi apărut cam în aceeași epocă din Eocen a extincției în masă a vieții, de acum 33,7 milioane de ani.
Partajează:
- Dă clic pentru a partaja pe Twitter(Se deschide într-o fereastră nouă)
- Dă clic pentru a partaja pe Facebook(Se deschide într-o fereastră nouă)
- Dă clic pentru a partaja pe LinkedIn(Se deschide într-o fereastră nouă)
- Dă clic pentru partajare pe WhatsApp(Se deschide într-o fereastră nouă)
- Dă clic pentru partajare pe Telegram(Se deschide într-o fereastră nouă)