SCIENCE SMS – CEL MAI MARE REZERVOR DE APĂ AL PLANETEI: ÎN SUBTERANUL CONTINENTAL AL SUA

CEL MAI MARE REZERVOR DE APĂ AL PLANETEI – DESCOPERIT ÎN SUBTERANUL CONTINENTAL AL SUA. CONFIRMĂRII UNEI DISTRIBUȚII GLOBALE A APEI DIN RINGWOODIT – AR ÎNSEMNA EXISTENȚA ÎN INTERIORUL PLANETEI A UNEI CANTITĂȚI DE APĂ ECHIVALENTĂ CU DE TREI ORI APA OCEANELOR DE LA SUPRAFAȚĂ

Un studiu publicat în jurnalul Știința pe 13 iunie ne încredințează că, analizându-se structura planetei noastre, a fost descoperită dovada existenței celui mai mare rezervor de apă al planetei, ascuns în subteranul Statelor Unite Ale Americii.

Doar puțini oameni știu faptul că, în afara apei de la suprafața sa, planeta noastră deține importante rezervoare de H2O în interiorul său, iar plăcile tectonice fac posibil schimbul de apă între interior și exterior. Acum, că au fost descoperite dovezi ale existenței unui rezervor masiv de apă ce rezidă în subteranul continental al SUA, este de așteptat ca oamenii de știință să poată utiliza informația spre a obține o mai bună înțelegere a ciclului apei pe planeta noastră.

”Procesele geologice de la suprafața Terrei, precum cutremurele sau erupțiile vulcanice, sunt expresii a ceea ce se petrece în interiorul planetei, departe de vederea noastră”, explică Steve Jacobsen de la Universitatea NV din SUA.

”Cred că în sfârșit avem dovada pentru ciclul global al apei, ceea ce ar putea ajuta la explicarea cantității vaste de apă lichidă pe suprafața planetei noastre locuibile. Cercetătorii au căutat zeci de ani această apă lipsă …”, a adăugat Jacobsen.

READ MORE

Despre PLANETARIU BAIA MARE

Planetariul din Baia Mare, primul planetariu public din România, și unicul din Transilvania, de mai bine de o jumătate de secol - este un portal cosmic ce vă pune în contact cu Universul. Din 2015 - cel mai modern planetariu analogic din România, iar din 2020 completat cu un planetariu digital - în cadrul Muzeului de Științe Astronomice Baia Mare. Spectacol și cunoaștere într-un singur loc!
Adaugă la favorite legătură permanentă.

Comentarii

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.