SCIENCE SMS – PESTE 100 DE MILIOANE DE PLANETE DIN GALAXIA NOASTRĂ AR PUTEA GĂZDUI ORGANISME COMPLEXE

OAMENII DE ȘTIINȚĂ SPUN CĂ PESTE 100 DE MILIOANE DE PLANETE DIN GALAXIA NOASTRĂ AR PUTEA GĂZDUI ORGANISME COMPLEXE

Un grup internațional de astronomi și astrobiologi au publicat un nou studiu care pune pe tapet posibilitatea vieții complexe pe alte planete. Calculul realizat daoar asupra Căii Lactee este uluitor: 100 de milioane de lumi în galaxia noastră mamă ar putea găzdui viață extraterestră complexă.

Este foarte mult – deși ar putea părea puțin dezamăgitor considerând că:
A) în galaxia noastră există aproximativ 17 miliarde de planete de dimensiunea Terrei; și …
B) aceste lumi sunt foarte probabil mult prea departe de noi (dacă nu cumva vom reuși să realizăm un motor superluminic). Să reținem faptul că ”acest studiu nu indică existența vieții complexe pe atât de multe planete (…), ci numai condițiile de a susține viața extraterestră complexă.”

Chiar având în vedere aceste considerații, această estimare este impresionantă. În special dacă se va lua în considerare că acest număr se referă doar la o galaxie din cele 500 de miliarde de galaxii, câte există în Univers.

READ MORE

Despre COMPLEXUL ASTRONOMIC BAIA MARE

Planetariul Baia Mare esre primul planetariu public din România, și unicul din Transilvania, de aproape o jumătate de secol - una din porțile stelare de excelență ce vă pune în contact cu Universul. Din 2015 - cel mai modern planetariu România și Europa de Sud-Est - în cadrul Complexului Astronomic Baia Mare. Spectacol și cunoaștere într-un singur loc!
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

OPINIA DUMNEAVOASTRĂ CONTEAZĂ!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.