SCIENCE SMS – EXTINCȚIA GLOBALĂ AFECTEAZĂ ANUAL O SPECIE DIN ZECE MILIOANE

EXTINCȚIA GLOBALĂ AFECTEAZĂ ANUAL O SPECIE DIN ZECE MILIOANE – O RATĂ DE 1000 DE ORI MAI MARE DECÂT ERA CONSIDERAT ANTERIOR

Cercetătorul Stuart Pimm, biolog al Universității Duke din SUA, afirmă ca procesul curent al extincției are o rată de 1000 de ori mai mare, decât reclamă în mod curent comunitatea științifică. Anterior se considera că extincția curentă afectează anual o specie din 10 milioane, iar acea specie dispare în întregime.

Totuși, se pare, că în urma proceselor de apariție a omului și preluării controlului planetei de către specia umană, rata extincției globale a atins proporții ce variază între 100 – 1000 de specii dintr-un milion, în fiecare an, informează LiveScience.

Prin urmare, specialiștii explică faptul că o următoare extincție în masă este posibilă și nu poate fi prea îndepărtată, având în vedere argumentele de mai sus.

Vestea rea sau – mai bine spus – știrile care ar trebui să ne facă să ne simțim rușinați – este că, în timp ce toate celelalte cinci extincții în masă de pe planeta noastră nu au avut nimic de a face cu omul, cea de-a șasea, previzionată, pare să fie în legătură cu activitatea omului pe planeta noastră.

READ MORE

Despre PLANETARIU BAIA MARE

Planetariul din Baia Mare, primul planetariu public din România, și unicul din Transilvania, de mai bine de o jumătate de secol - este un portal cosmic ce vă pune în contact cu Universul. Din 2015 - cel mai modern planetariu analogic din România, iar din 2020 completat cu un planetariu digital - în cadrul Muzeului de Științe Astronomice Baia Mare. Spectacol și cunoaștere într-un singur loc!
Adaugă la favorite legătură permanentă.

Comentarii

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.