EXTINCȚIA GLOBALĂ AFECTEAZĂ ANUAL O SPECIE DIN ZECE MILIOANE – O RATĂ DE 1000 DE ORI MAI MARE DECÂT ERA CONSIDERAT ANTERIOR
Cercetătorul Stuart Pimm, biolog al Universității Duke din SUA, afirmă ca procesul curent al extincției are o rată de 1000 de ori mai mare, decât reclamă în mod curent comunitatea științifică. Anterior se considera că extincția curentă afectează anual o specie din 10 milioane, iar acea specie dispare în întregime.
Totuși, se pare, că în urma proceselor de apariție a omului și preluării controlului planetei de către specia umană, rata extincției globale a atins proporții ce variază între 100 – 1000 de specii dintr-un milion, în fiecare an, informează LiveScience.
Prin urmare, specialiștii explică faptul că o următoare extincție în masă este posibilă și nu poate fi prea îndepărtată, având în vedere argumentele de mai sus.
Vestea rea sau – mai bine spus – știrile care ar trebui să ne facă să ne simțim rușinați – este că, în timp ce toate celelalte cinci extincții în masă de pe planeta noastră nu au avut nimic de a face cu omul, cea de-a șasea, previzionată, pare să fie în legătură cu activitatea omului pe planeta noastră.
Partajează:
- Dă clic pentru a partaja pe Twitter(Se deschide într-o fereastră nouă)
- Dă clic pentru a partaja pe Facebook(Se deschide într-o fereastră nouă)
- Dă clic pentru a partaja pe LinkedIn(Se deschide într-o fereastră nouă)
- Dă clic pentru partajare pe WhatsApp(Se deschide într-o fereastră nouă)
- Dă clic pentru partajare pe Telegram(Se deschide într-o fereastră nouă)