Întalnirea echipei de proiect din cadrul proiectului PLANETOUR la Uzhgorod în data de 16 mai 2014

Clipboard01

Întâlnirea echipei de proiect din cadrul proiectului PLANETOUR la Uzhgorod în data de 16 mai 2014

Consiliul Judeţean Maramureş derulează alături de partenerii săi : Muzeul de Mineralogie – Secţia Planetariul Baia Mare (Ro), Asociaţia Internaţională a Agenţiilor pentru Dezvoltare Regională – IARDI (Transcarpatia, UA) şi Universitatea Naţională din Uzhorod – Laboratorul pentru Cercetări Spaţiale (Transcarpatia, UA), proiectul: “pl@NETour – Crearea unui produs de turism ştiinţific şi o infrastructură transfrontalieră pentru o reţea de turism ştiinţific în Maramures şi Transcarpathia” finanţat prin Programul Operaţional Comun de Cooperare Transfrontalieră Ungaria-Slovacia-România-Ucraina 2007-2013.

pan
Obiectivul principal al acestui proiect este diversificarea gamei existente a serviciilor turistice prin realizarea unui nou produs de turism ştiinţific, denumit : pl@NETour cu ajutorul unei infrastructuri îmbunătăţite a Planetariului Baia Mare (dotat ca urmare a proiectului cu un proiector mecanico-optic nou) în relaţie cu Universitatea Naţională din Uzhorod – Laboratorul pentru Cercetări Spaţiale (dotat şi acesta cu un proiector digital performant şi un dom portabil).

Proiectul se află la începutul implementării sale şi pentru a analiza stadiul derulării activităţilor a fost organizată în data de 16 mai 2014 o întâlnire a echipei de proiect la Uzhgorod la sediul Universităţii Naţionale Uzhgorod- partener în proiect .

Reprezentanţii partenerilor din România: Consiliul Judeţean Maramureş şi Muzeul de Mineralogie, secţia Planetariu Baia Mare s-au întâlnit cu conducerea Universităţii Naţionale Uzhgorod, respectiv cu dl Olexandr Slivka – prim vice rector şi cu d-na Miroslava Lendel – vice-rector, care în cuvântul lor au asigurat că Univesitatea va da tot sprijinul necesar derulării proiectului.

Această prezentare necesită JavaScript.

În cadrul întâlnirii echipei de proiect s-a evaluat stadiul implementării proiectului şi s-a stabilit planul de activităţi pentru perioada ce urmează.

Principala activitate care se derulează în prezent în cadrul proiectului este achiziţia echipamentului optico mecanic pentru Planetariul Baia Mare şi a echipamentului digital de planetariu pentru Universitatea Naţională Uzhgorod, ambele fiind în curs de realizare, urmând ca după aceea să se treacă la amenajarea celor 2 centre Planetour si să se organizeze activităţi specifice.

Dintre următoarele activităţi ce urmează a se derula în cadrul proiectului amintim: raportarea informativă semestrială, realizarea unei hărţi a judeţului Maramureş şi a regiuniii Trancarpatia cu identificarea unor puncte pentru observaţii astronomice, în zone fără poluare luminoasă, accesibile şi aflate în apropierea unor alte atracţii turistice, iar în cadrul activităţii de promovare se va lansa site-ul şi blogul proiectului.

Mihaela Liţe – manager general proiect

Clipboard02

Despre PLANETARIU BAIA MARE

Planetariul din Baia Mare, primul planetariu public din România, și unicul din Transilvania, de mai bine de o jumătate de secol - este un portal cosmic ce vă pune în contact cu Universul. Din 2015 - cel mai modern planetariu analogic din România, iar din 2020 completat cu un planetariu digital - în cadrul Muzeului de Științe Astronomice Baia Mare. Spectacol și cunoaștere într-un singur loc!
Adaugă la favorite legătură permanentă.

Comentarii

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.