SCIENCE SMS

SCIENCE SMS – DORIȚI SĂ FACEȚI PARTE DIN EXPEDIȚIA DE TERRAFORMARE A PLANETEI MARTE?

DORIȚI SĂ FACEȚI PARTE DIN EXPEDIȚIA DE TERRAFORMARE A PLANETEI MARTE?

De ce să trăim pe Terra, când am putea trăi pe Marte? Ei bine, nu se poate. Marte oferă un mediu complet ostil vieții umane. Și totuși, dacă dorim să colonizăm sistemul nostru solar, va trebui să trăim pe această planetă. Iată cum vom face asta.

Dorim să mergem pe Marte. Din dorința de a explora necunoscutul, sau pentru a crea o locație de rezervă pentru umanitate, poate pentru a căuta resurse naturale suplimentare. Sau poate doar fiindcă este greu!

Elon Musk a statuat că scopul SpaceX este să-i ajute pe oameni să ajungă pe Marte. Ei proiectează rachete, landeri și echipamente care pot transforma în realitate aceste deziderate. Musk ar dori să construiască pe Marte o colonie cu 80.000 de oameni. Aceasta este o alegere bună, pentru că Marte este, probabil, a doua cea mai locuibilă planetă din sistemul nostru solar. Prețul unei case pe Marte nu va fi foarte mare, însă costurile de transfer … da.

Marte este o planetă foarte frumoasă. Arată ca o planetă draguță, deșertificată, cu vânturi, nori și albii ale unor râuri foarte vechi. Este grozav! Asta dacă nu ești cumva făurit din carte și nu ar trebui să respiri oxigen. Altfel, această planetă surprinde prin ostilitatea condițiilor de mediu. Nu este cu mult mai locuibilă decât vidul rece din spațiu.

READ MORE

OPINIA DUMNEAVOASTRĂ CONTEAZĂ!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.