SCIENCE SMS – RESURSA GLOBALĂ DE APĂ POTABILĂ REPREZINTĂ 0,007% DIN APA EXISTENTĂ

RESURSA GLOBALĂ DE APĂ POTABILĂ ESTE DE 0,007%, COPACII TĂIAȚI SUNT CELULELE PLĂMÂNILOR PLANETEI IAR, IAR AERUL CURAT DIN ERA PREINDUSTRIALĂ ESTE ACUM PLIN DE NOXE, CU EFECTE BULVERSANTE PENTRU SĂNĂTATEA FIINȚELOR VII

Sâmbăta care tocmai a trecut, pe 29 martie 2014, a fost marcată ORA PĂMÂNTULUI. Nimeni nu vă va pune să stați la colț cu fața la perete, dacă ați ratat această celebrare, însă puteți să vă gândiți, totuși, că buna și bătrâna noastră planetă ne suportă pe noi, oamenii, de multe milenii.

Da, sigur, putem să petrecem o amărâtă de oră cu luminile stinse, mulțumindu-i, cumva … în acest fel. Poate chiar am putea vizita câteva site-uri de campanie eco, aruncând niște like-uri în stânga și în dreapta, la nevoie girând cu numele nostru manifestul pentru sănătatea planetei.

Însă lucrurile sau bunurile pe care ni le oferă planeta, pe care noi le luăm, fără să ne obosim a arăta puțină recunoștință sunt foarte multe și de aceea, poate măcar în apropierea marcării OREI PĂMÂNTULUI, ar trebui să ne gândim puțin la ele într-o altă lumină, respectiv la acele lucruri pe care noi le luăm de bune și … nu ar trebui!

READ MORE

Despre PLANETARIU BAIA MARE

Planetariul din Baia Mare, primul planetariu public din România, și unicul din Transilvania, de mai bine de o jumătate de secol - este un portal cosmic ce vă pune în contact cu Universul. Din 2015 - cel mai modern planetariu analogic din România, iar din 2020 completat cu un planetariu digital - în cadrul Muzeului de Științe Astronomice Baia Mare. Spectacol și cunoaștere într-un singur loc!
Adaugă la favorite legătură permanentă.

Comentarii

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.