SCIENCE SMS – ROVERUL LUNAR CHINEZ YUTU S-A TREZIT DIN HIBERNARE ȘI ȘI-A ÎNCEPUT A PATRA SA ZI LUNARĂ

ROVERUL CHINEZ YUTU S-A TREZIT DIN HIBERNARE ȘI ȘI-A ÎNCEPUT A PATRA SA ZI LUNARĂ, ÎNSĂ CU PROBLEME TEHNICE DE MANEVRABILITATE

Roverul lunar chinezesc Yutu, s-a trezit în 14 martie din hibernarea obișnuită de două săptămâni, pentru a-și relua activitatea în a patra Zi Lunară, de la momentul aselenizării, la mijlocul lui decembrie 2013.

Dar acest robot simpatic este încă bolnav și suferă de pe urma problemelor de control mecanic survenite la sfârșitul lui ianuarie 2014 – au declarat oficialii chinezi.

Chang’e-3, nava mamă lander care a depus roverul Yutu pe suprafața lunară, s-a trezit, de asemenea cu două zile înainte, pe 12 martie.

”Yutu și landerul și-au repornit operațiunile și sunt în mod de explorare, conform calendarului,” a comunicat Administrația Chineză pentru Știință, Tehnologie și Industrie de Apărare Națională (SASTIND), responsabilă de executarea misiunii Chang’e-3.

Yutu este primul rover lunar al Chinei și a realizat o aselenizare ușoară pe 14 decembrie 2013, cu sprijinul purtătorului Chang’e-3, nava mamă lander.

Totuși ”problemele de control care au tulburat manevrarea lui Yutu încă din ianuarie nu au fost rezolvate”, a precizat agenția guvernamentală de știri din China, Xinhua.

READ MORE

Despre COMPLEXUL ASTRONOMIC BAIA MARE

Planetariul Baia Mare esre primul planetariu public din România, și unicul din Transilvania, de aproape o jumătate de secol - una din porțile stelare de excelență ce vă pune în contact cu Universul. Din 2015 - cel mai modern planetariu România și Europa de Sud-Est - în cadrul Complexului Astronomic Baia Mare. Spectacol și cunoaștere într-un singur loc!
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

OPINIA DUMNEAVOASTRĂ CONTEAZĂ!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.