SCIENCE SMS – ULUITOR, SPECII DIFERITE DE PARAZIȚI PARTAJEAZĂ FĂRĂ CONFLICT ACEEAȘI SURSĂ DE HRANĂ ȘI SE COALIZEAZĂ ÎN FAȚA RĂSPUNSULUI IMUNITAR

EXPERȚII AU DESCOPERIT CUM INTERACȚIONEAZĂ SPECIILE DE PARAZIȚI. ULUITOR, SPECII DIFERITE DE PARAZIȚI PARTAJEAZĂ FĂRĂ CONFLICT ACEEAȘI SURSĂ DE HRANĂ ȘI SE COALIZEAZĂ ÎN FAȚA RĂSPUNSULUI IMUNITAR

O echipă de specialiști de la Universitate Zürich din Elveția, a reușit recent să demonstreze printr-un studiu consacrat că multiple specii de microbi ce invadează corpul uman în același timp sunt capabile să comunice între ele prin partajarea aceleași surse de hrană. Această descoperire este foarte importantă întrucât microbii care își coordonează eforturile de apărare sunt mult mai dificil de distrus.

Atunci când suntem infectați de o singură specie parazită, problema distrugerii invadatorilor nu cere prea mult efort. Nu la fel se întâmplă atunci când mai multe specii atacă în același timp. Profesorul Owen Petchey de la Institutul de Biologie Evolutivă și Studii de Mediu de la UZ a condus o echipă de cercetători care a reușit să producă o listă a diverselor moduri în care microbii pot interacționa unii cu alții.

Cel mai degrabă, aceste interacțiuni se produc indirect, prin partajarea aceleiași surse de hrană. Concluzia este bazată pe informațiile de analiză a peste 1.400 de specii parazite, pe o scară de la protozoare și fungi la bacterii și viruși. Detalii ale studiului au fost publicate de către prestigiosul jurnal Proceedings of Royal Society B, relatează Tehnology.org.

READ MORE

Despre PLANETARIU BAIA MARE

Planetariul din Baia Mare, primul planetariu public din România, și unicul din Transilvania, de mai bine de o jumătate de secol - este un portal cosmic ce vă pune în contact cu Universul. Din 2015 - cel mai modern planetariu analogic din România, iar din 2020 completat cu un planetariu digital - în cadrul Muzeului de Științe Astronomice Baia Mare. Spectacol și cunoaștere într-un singur loc!
Adaugă la favorite legătură permanentă.

Comentarii

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.