EXPERȚII AU DESCOPERIT CUM INTERACȚIONEAZĂ SPECIILE DE PARAZIȚI. ULUITOR, SPECII DIFERITE DE PARAZIȚI PARTAJEAZĂ FĂRĂ CONFLICT ACEEAȘI SURSĂ DE HRANĂ ȘI SE COALIZEAZĂ ÎN FAȚA RĂSPUNSULUI IMUNITAR
O echipă de specialiști de la Universitate Zürich din Elveția, a reușit recent să demonstreze printr-un studiu consacrat că multiple specii de microbi ce invadează corpul uman în același timp sunt capabile să comunice între ele prin partajarea aceleași surse de hrană. Această descoperire este foarte importantă întrucât microbii care își coordonează eforturile de apărare sunt mult mai dificil de distrus.
Atunci când suntem infectați de o singură specie parazită, problema distrugerii invadatorilor nu cere prea mult efort. Nu la fel se întâmplă atunci când mai multe specii atacă în același timp. Profesorul Owen Petchey de la Institutul de Biologie Evolutivă și Studii de Mediu de la UZ a condus o echipă de cercetători care a reușit să producă o listă a diverselor moduri în care microbii pot interacționa unii cu alții.
Cel mai degrabă, aceste interacțiuni se produc indirect, prin partajarea aceleiași surse de hrană. Concluzia este bazată pe informațiile de analiză a peste 1.400 de specii parazite, pe o scară de la protozoare și fungi la bacterii și viruși. Detalii ale studiului au fost publicate de către prestigiosul jurnal Proceedings of Royal Society B, relatează Tehnology.org.
Partajează:
- Dă clic pentru a partaja pe Twitter(Se deschide într-o fereastră nouă)
- Dă clic pentru a partaja pe Facebook(Se deschide într-o fereastră nouă)
- Dă clic pentru a partaja pe LinkedIn(Se deschide într-o fereastră nouă)
- Dă clic pentru partajare pe WhatsApp(Se deschide într-o fereastră nouă)
- Dă clic pentru partajare pe Telegram(Se deschide într-o fereastră nouă)