SCIENCE SMS – PREMII SUBSTANȚIALE PENTRU CERCETĂTORII CETĂȚENI CE VOR AJUTA LA DEPISTAREA ASTEROIZILOR POTENȚIAL PERICULOȘI PENTRU TERRA

NASA OFERĂ PREMII SUBSTANȚIALE PENTRU CERCETĂTORII CETĂȚENI CE VOR AJUTA LA DEPISTAREA ASTEROIZILOR POTENȚIAL PERICULOȘI PENTRU TERRA

Cercetători cetățeni, luați aminte: puteți ajuta la salvarea planetei de amenințarea unor roci spațiale, și câștiga un premiu!
NASA și compania de Resurse Planetare și resurse miniere ale asteroizilor și-au unit eforturile de lansare a unui concurs numit „Asteroid Data Hunter,” care va cere publicului să dezvolte algoritmi care ar putea ajuta la identificarea rocilor spațiale situate în apropierea Terrei. Seria concursurilor este gestionată de către NASA Tournament Lab, debutează pe 17 martie și va dura până în august, cu un total al premiilor de 35.000 dolari, au declarat oficialii NASA.

”Protejarea planetei față de amenințarea unui impact cu asteroizi înseamnă în primul rând să știm unde se află aceștia,” a spus într-o declarație Jenn Gustetic, șef executiv al programului NASA de premii și provocări. ”Deschizând cercetarea asteroizilor, valorificăm potențialul cercetătorilor cetățeni și al inovatorilor de pretutindeni, pentru a ajuta la rezolvarea acestei provocări globale.”

READ MORE

Despre COMPLEXUL ASTRONOMIC BAIA MARE

Planetariul Baia Mare esre primul planetariu public din România, și unicul din Transilvania, de aproape o jumătate de secol - una din porțile stelare de excelență ce vă pune în contact cu Universul. Din 2015 - cel mai modern planetariu România și Europa de Sud-Est - în cadrul Complexului Astronomic Baia Mare. Spectacol și cunoaștere într-un singur loc!
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

OPINIA DUMNEAVOASTRĂ CONTEAZĂ!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.