SCIENCE SMS

SCIENCE SMS – JAXA PREGĂTEȘTE TESTAREA UNEI TEHNOLOGII CAPABILĂ ÎN VIITOR SĂ REZOLVE PROBLEMA POLUĂRII SPAȚIULUI COSMIC

JAXA PREGĂTEȘTE TESTAREA UNEI TEHNOLOGII CAPABILĂ ÎN VIITOR SĂ REZOLVE PROBLEMA POLUĂRII SPAȚIULUI COSMIC ȘI CHIAR SĂ OFERE UN ZBOR COSMIC FĂRĂ SURSE DE COMBUSTIBIL

Oficialii Agenției Japoneze de Explorare spațială (JAXA) au anunțat recentdebutul testării unei tehnologii noi de cablare spațială, un avans care ne-ar permite într-o zi să curățăm orbita Terrei de deșeurile cosmice care o împresoară.

Poluarea spațiului cosmic crește mereu devenind o uriașă problemă, de vreme ce fiecare rachetă lansată adaugă materiale norului de gunoaie ce încercuiește planeta noastră. Priponul spațial are ca scop rezolvarea acestei probleme prin agățarea celor mai mari deșeuri și distrugerea lor prin forțarea reintrării în atmosferă.

JAXA a anuțat că experimentul de priponire electrodinamică STARS 2 (Space Tethered Autonomous Robotic Satellite) va fi lansat în spațiu împreună cu satelitul Observator de Bază pentru măsurarea precipitațiilor globale (GPM) al NAsa/JAXA.

Lansarea navei spațiale este programată pentru 28 februarie, de la Centrul Spațial Tanegashima, din Insula japoneză Tanegashima. Un sistem de livrare H-II va transporta satelitul și STARS2 în spațiu. Odată ce nava principală este angajată, experimentul de curățare va debuta de asemenea. 

READ MORE

OPINIA DUMNEAVOASTRĂ CONTEAZĂ!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.