PENTRU 1 IUNIE: ”UNIVERSUL MEU” – VIZIUNEA CELOR MICI ASUPRA UNIVERSULUI INTR-O EXPOZIȚIE LA PLANETARIUL BAIA MARE

MIC0De numai câteva zile, Planetariul Baia Mare găzduiește cu mult respect și prețuire o expoziție foarte specială, ce cuprinde o serie de creații plastice realizate de copii preșcolari și școlari – în cadrul concursului național de creații plastice și literare cu tema ”Universul Meu”, cu participarea a 48 de școli, 78 de cadre didactice și 347 de lucrări înscrise.

Acest concurs național inițiat de Liceul Tehnologic ”Traian Vuia” din Tăuții Măgherăuș, cu parteneri notabili precum Inspectoratul Școlar Județean Maramureș, Casa Corpului Didactic Maramureș, Școala Gimnazială ”I.L.Caragiale” Baia Mare și Muzeul de Mineralogie Baia Mare, a avut ca rezultat expoziția de desene etalată în holul Planetariului Baia Mare, o expoziție de mare intensitate cromatică și emoțională.

Zecile de lucrări expuse, pe care vă invităm să le apreciați, prezintă viziuni sinoptice, reale și imaginare, de o mare complexitate structurală și cu o diversitate impresionantă a expresiilor vizuale.

Universul, aproape infinit în hotare, cu siguranță infinit în diversitate și posibilități de afirmare a vieții și conștiinței, prezintă în lucrările artistice ale celor mici vibrația unei atitudini pozitive asupra cunoașterii și înțelegerii cosmosului, o nemărginită atașare față de esteticul formelor și varietatea obiectelor și fenomenelor din care pare să fie compus cosmosul, iar compozițiile lor sunt pline de viață și dinamism, re-învățându-i parcă pe cei mari că lucrurile nu sunt totdeauna ceea ce sunt, ci ceea ce ne dorim din tot sufletul să fie, ori să devină!

Planetariul Baia Mare vă recomandă această expoziție pentru 1 iunie – ocazie cu care urăm tuturor copiilor La Mulți Ani!

Ciprian Crișan – PR

Muzeul de Mineralogie Baia Mare

Despre PLANETARIU BAIA MARE

Planetariul din Baia Mare, primul planetariu public din România, și unicul din Transilvania, de mai bine de o jumătate de secol - este un portal cosmic ce vă pune în contact cu Universul. Din 2015 - cel mai modern planetariu analogic din România, iar din 2020 completat cu un planetariu digital - în cadrul Muzeului de Științe Astronomice Baia Mare. Spectacol și cunoaștere într-un singur loc!
Adaugă la favorite legătură permanentă.

Comentarii

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.