SĂPTĂMÂNA ALTFEL ȘI SĂPTĂMÂNA FĂRĂ TV LA MUZEUL DE MINERALOGIE BAIA MARE

Săptămâna ALTFEL dinaintea vacanței de Paște a pus în mișcare zeci de mii de elevi și copii din școli, licee, gradinițe către diverse destinații educative și recreative, printre care și Muzeul de Mineralogie Baia Mare și Planetariul Baia Mare. La Planetariu s-au anunțat grupuri cu cel puțin o lună înainte, iar numărul reprezentațiilor realizate uneori și cu o frecvență de 30 de minute pare să fie neîndestulătoar față de solicitările anunțate. Este inutil să precizăm că programul s-a prelungit uneori către limita serii și chiar și astfel … pare să nu fie de ajuns.  La Muzeul de Mineralogie, de asemenea, această săptămână aduce zilnic câteva mii de mici vizitatori însetați de cunoaștere și de … altfel.

Săptămâna altfel, a activităților speciale educativ recreative s-a suprapus oarecum cu un eveniment bianual organizat de Asociația Zibo Help din Satu Mare, respectiv ”Săptămâna Familiei. Săptămâna fără TV”, un eveniment ce promovează alternativa pentru violența uneori afișată pe ecranele fratelui mai mare: televizorul … Ziua de 3 aprilie 2012 a fost propusă ca zi cu vizitare gratuită pentru toți doritorii ce vor avea asupra lor un bilet procurat special de pe site-ul Zibo, care să arate că sunt conștienți de importanța acestei campanii.  Până la orele 14.00, ieri peste 2000 de vizitatori la muzeu și 1500 la planetariu au beneficiat de plusvaloarea acestui program de conștientizare a alternativei de petrecere a timpului liber. Rezultatele extraordinare ale acestei săptămâni educaționale speciale vor fi și mai vizibile peste câteva zile. Dorim să mulțumim organizatorilor Zibo, Inspectoratului școlar județean Maramureș, tuturor dascălilor care au ales ca program adecvat o vizită la muzeu! Iar muzeografii ghizi de la planetariu și muzeu merită cel puțin o medalie! 🙂

Ciprian Crișan,

Șef Serviciu Marketing – PR – Educație Muzeală

Despre PLANETARIU BAIA MARE

Planetariul din Baia Mare, primul planetariu public din România, și unicul din Transilvania, de mai bine de o jumătate de secol - este un portal cosmic ce vă pune în contact cu Universul. Din 2015 - cel mai modern planetariu analogic din România, iar din 2020 completat cu un planetariu digital - în cadrul Muzeului de Științe Astronomice Baia Mare. Spectacol și cunoaștere într-un singur loc!
Adaugă la favorite legătură permanentă.

Comentarii

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.