Olimpiada Internaţională de Astronomie şi Astrofizică – Aur pentru echipa României

În perioada 25 august – 3 septembrie a avut loc, în Polonia, a cincea ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Astronomie şi Astrofizică. Au participat 30 de echipe din 27 de ţări. Din lotul României au făcut parte şi băimărenii Andrei Cuceu (clasa a X-a) şi Bogdan Marchiş (clasa a XII-a), ambii elevi ai Colegiului Naţional „Vasile Lucaciu” Baia Mare. Ceilalţi componenţi ai echipei României au fost Ana-Maria Constantin  (clasa a XII-a, Liceul Internaţional de Informatică Bucureşti), Mihai Răcoreanu (clasa a XII –a, Colegiul Naţional ”Vasile Alecsandri” Galaţi)  şi Roberta Răileanu (clasa a XII-a, Liceul Internaţional de Informatică Bucureşti). Lotul olimpic a fost însoţit în Polonia de catre prof.Sorin Trocaru inspector general în M.E.C.T.S. şi de prof. dr. Petru Crăciun, de la Colegiul Agricol Fălticeni.

Rezultatele olimpicilor români sunt unele de excepţie, ei reuşind să câştige cea mai importantă probă a competiţiei, cea pe echipe, obţinând medaliile de aur, pe locurile următoare situându-se echipele Iranului (locul II) şi Indiei (locul III). De asemenea, la proba individuală Andrei Cuceu şi Mihai Răcoreanu au câştigat medalii de bronz.

Felicitări echipei de aur a României  şi, de asemenea, profesorului Lucian Stoian, director adjunct al Colegiului Naţional „Vasile Lucaciu” Baia Mare, coordonator al Centrului de Excelenţă în Astronomie Baia Mare, unul dintre specialiştii care asigură pregătirea loturilor naţionale pentru olimpiadele de astronomie şi astrofizică.

Urăm succes celorlalţi doi băimăreni, Paul Draghiş şi Tudor Suciu (ambii elevi în cls. a IX-a, C.N. „Vasile Lucaciu” Baia Mare), care, în perioada 22 – 30 septembrie, vor participa la Olimpiada Internaţională de Astronomie din Kazakhstan, ei făcând parte din echipa de juniori a României.

                                                                                                                            Ovidiu Ignat

Despre PLANETARIU BAIA MARE

Planetariul din Baia Mare, primul planetariu public din România, și unicul din Transilvania, de mai bine de o jumătate de secol - este un portal cosmic ce vă pune în contact cu Universul. Din 2015 - cel mai modern planetariu analogic din România, iar din 2020 completat cu un planetariu digital - în cadrul Muzeului de Științe Astronomice Baia Mare. Spectacol și cunoaștere într-un singur loc!
Adaugă la favorite legătură permanentă.

2 Comentarii

  1. Buna
    Numele meu este Iacob Constantin si va scriu pentru a va propune sa facem un schimb de linkuri – 3 way link exchange – in sensul ca eu voi pune linkul dumneavoastra pe http://iasi-lantul-amintirilor.blogspot.com/ iar dumneavoastra imi adaugati un link catre http://iasi365.com cu titlul Anunturi Iasi (fara diacritice).
    Daca doriti sa facem schimbul doresc sa-mi spuneti titlul linkului dumneavoastra.
    Va doresc toate cele bune.

  2. Felicitari pentru site. Ati castigat un cititor.

Comentarii

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.