26 – 28 august 2011 la Baia Mare, în Piața Millenium – A șaptea întâlnire internațională a ”Broscuțelor” și a altor vehicule clasice – Raliul ”Carpați Retro”!

Într-un muzeu al secolului 20, probabil că ar fi pusă în prim plan. O bijuterie tehnică cu forme inspirate din natură; cu o istorie ce debutează într-o epocă tumultuoasă, creatoare apoi de tradiție și reclamă … Comparată cu un Trabant, pare să fie un adevărat iaht numai bun pentru o croazieră prin lumea întreagă. Confortabilă, lejeră, puternică și deloc apatică în acustica și estetica urbană, în zilele noastre o vedem tot mai rar, cândva părea o adevărată vedetă a străzilor Europei: ”Broscuța” sau ”Buburuza” Volkswagen Kafer.

Muzeul de Mineralogie Baia Mare salută și susține întâlnirea vehiculelor clasice, expoziția din Piața Millenium și Raliul Carpați Retro (ediția a XII-a) cu desfășurare în Baia Mare și împrejurimi, în perioada 26-28 august 2011, în organizarea Retroclub Românai și Kafer Club Baia Mare, la care vor participa cele mai prețioase piese tehnologice de acest fel din România și din întreaga Europă. Colecționarii care dețin asemenea mașini de epocă investesc pasiune, timp și resurse financiare considerabile pentru a întreține aceste vehicule maiestuoase, expresii vii și funcționale ale altor epoci, când erau în vogă și păreau loc comun sau dictau trendul.

Mai multe informații: http://vw-kafer-club-baiamare.blogspot.com/

Crișan Petru Ciprian

Despre PLANETARIU BAIA MARE

Planetariul din Baia Mare, primul planetariu public din România, și unicul din Transilvania, de mai bine de o jumătate de secol - este un portal cosmic ce vă pune în contact cu Universul. Din 2015 - cel mai modern planetariu analogic din România, iar din 2020 completat cu un planetariu digital - în cadrul Muzeului de Științe Astronomice Baia Mare. Spectacol și cunoaștere într-un singur loc!
Adaugă la favorite legătură permanentă.

Comentarii

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.