Alienterviu în grabă! Gealan a furat o navă spațială disimulată în bicicletă veche și planeta noastră este în pericol! Astroclubul poate salva omenirea! Repetăm: Astroclubul poate salva civilizația!

Ieri am fost nevoit să apelez numărul de urgență pentru a-l chema pe Gem la Planetariu. În aceeași dimineață observasem cu stupoare că nava spațială pe care mi-o făcuse cadou Gem și care mai tot timpul era disimulată într-o bicicletă veche de adult, marca Rich, model SUPER, cu pinioane SHIMANO, ghidon negru, capac de ventil metalic în față și capac de plastic negru în spate, cu cadru vernil combinat cu argintiu … DISPĂRUSE … din casa scărilor, unde o lăsasem asigurată cu o centură cu cheie vermax, de balustrada metalică!

Care navă spațială, vă întrebați? A, să înțeleg că nu v-am spus!!! Mi-a fost peste mână să spun asta, în fond era un cadou, o chestie de protocol … un gest frumos al post microbianului, la care eu am răspuns cu o sticlă de pălincie, care l-a făcut praf de ouă!!!

”Nu e o glumă, nu este un exercițiu, a dispărut bicicleta!”, îi urlam eu marțianului în cele două orificii ale plexului solar, presupuse a fi un fel de urechi.

”Dar cum s-a putut întâmpla asta?”, mi-a răspuns el hipertonic, la telefon, din poiana Carpathian Garden, în care se afla.

”Nu știu, ar putea fi vorba de un Gealan?”, întrebai eu, gândindu-mă la un gândac scârbos de neam Kabinga, specie care invadase planeta Marte și îi amenința pe Alterrieni.

”Dacă este vorba de un Gealan, e grav. Și pentru noi și pentru voi. Dacă a pus mâna pe nava spațială pe care ți-am dat-o cadou, vor descifra codul sursă și parolele megasferei noastre protectoare … Și, frate, dacă au reușit să călătorească în trecut numai pentru a fura o navă spațială disimulată într-o bicicletă veche model Rich Super 2004, cu cadru vernil-argintiu … practic o să vă pape gândacii pe toți!”, să răsti el la mine.

”Gem, poate demarăm o anchetă!”.

”De Piersici, situația este giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-gravissimă și nu avem timp să facem nimic! Va trebui să fac rapid saltul temporal spre Marte, ca să schimbăm parola la megasferă!”

”Și noi ar trebui să schimbăm parola la blog! Cineva, poate tot un gealan, a încercat să o spargă!”

”Ok, înainte să plec, am să-l anunț și pe prietenul meu Obama, că Gealan Kabinga a ajuns pe Terra! E mai grav ca asteroidul din 2036, îți spun eu!

”Ok, cu cât suntem mai stresați, cu atât găsim mai repede o soluție!”

”Da, dar nu singuri, numai noi nu vom reuși să facem față invaziilor! Pune și tu un post pe blog despre amenințarea asta și dă-i translate în inglish și în ceainiz! Sau fă un brainstorming la clubul vostru astronomic”.

”Ok, ținem legătura!”

”Salu…”

”La revedere, Gem! Să înțeleg că nu se mai pune problema … participării la club …”

”Nuuuuuuuuu ……”

UPDATE (după două minute):

Post tradus pentru vorbitorii de inglish

Post tradus pentru vorbitorii de ceainiz

Crișan Petru Ciprian

Despre PLANETARIU BAIA MARE

Planetariul din Baia Mare, primul planetariu public din România, și unicul din Transilvania, de mai bine de o jumătate de secol - este un portal cosmic ce vă pune în contact cu Universul. Din 2015 - cel mai modern planetariu analogic din România, iar din 2020 completat cu un planetariu digital - în cadrul Muzeului de Științe Astronomice Baia Mare. Spectacol și cunoaștere într-un singur loc!
Adaugă la favorite legătură permanentă.

Comentarii

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.