Vă invităm să vă astronautizati împreună cu noi la Planetariul Baia Mare!!!

Noaptea eclissssei totale de Lună a reunit în curtea Planetariului Baia Mare aproape 1000 de participanți. Surprizele au fost multe, pentru că Luna s-a lăsat așteptată, încăpățânându-se să urce cu greu de după blocuri și să evadeze dintre nori și atunci organizatorii au găsit alte ținte pe cer, care să mențină treaz interesul publicului. În cele din urmă și Luna și-a făcut spectacolul său și cei care au avut răbdare să stea pe poziții după 23,30 au avut ce vedea!!!

Surpriza cea mare, dedicată în special reprezentanților mass-media a fost prezentarea unui stand foto ce închipuie un astronaut și căruia îi lipsește … să spunem identitatea, care – de bună seamă – este a Dumneavoastră, a fiecăruia dintre vizitatorii noștri. Planetariul Baia Mare pune la dispoziția publicului acest nou serviciu, la prețul de doar un leu, per fotografie!


Atunci când vorbim despre Dumitru Prunariu simțim un oarecare stressss când trebuie să etichetăm fie ”primul român în cosmos”, fie ”unicul cosmonaut român”. Acest stand ne permite să ne cosmonautizăm vizitatorii doritori, la sfârșitul vizitei la Planetariu, după călătoria printre stele și printre planetele sistemului nostru solar, pe care v-o oferă Agenția de voiaj spațial Baia Mare, de pe strada Coșbuc, nr.16. Vă așteptăm!!!

Crișan Petru Ciprian

Despre PLANETARIU BAIA MARE

Planetariul din Baia Mare, primul planetariu public din România, și unicul din Transilvania, de mai bine de o jumătate de secol - este un portal cosmic ce vă pune în contact cu Universul. Din 2015 - cel mai modern planetariu analogic din România, iar din 2020 completat cu un planetariu digital - în cadrul Muzeului de Științe Astronomice Baia Mare. Spectacol și cunoaștere într-un singur loc!
Adaugă la favorite legătură permanentă.

Comentarii

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.