Luceafar Bland – recital comemorativ de muzica si poezie la 122 de ani de la înveșnicirea lui Mihai Eminescu

Sub titlul ”Luceafăr Blând”, într-o regie semnată de actorul Paul Antoniu, ieri 15 iunie 2011, între orele 18.00 – 21.00, s-a desfășurat la Planetariul Baia Mare un eveniment comemorativ cu totul special, în onoarea poetului Mihai Eminescu – comemorarea a 122 de ani de la înveșnicirea marelui poet român.

Actorul Claudiu Pintican a interpretat magistral câteva dintre poemele sublime eminesciene, profesoara Anca Hendea a surprins valoarea extraordinară a creației eminesciene printr-o paralelă cu alți mari clasici europeni, pe tema ”dorului” iar gazetarul Ion P. Pop a evocat activitatea publicistică a poetului și complexitatea atmosferei social politice și economice din timpul vieții poetului.

Ovidiu Ignat – șeful secției Planetariu a documentat intuițiile formidabile ale poetului în materie de cosmogonie și cosmologie, așa cum sunt evidențiate în câteva dintre cele mai valoroase creații poetice, actorul Paul Antoniu l-a elogiat pe Eminescu prin pana și sensibilitatea altor mari poeți români, iar soliștii vocali Maria Casandra Hauși și Cosmin Lauran au produs vivace ropote de aplauze printr-un încântător mini-recital de muzică acordată pe rimele și topicul dragostei în câteva dintre poemele lui Eminescu.

Înregistrări video amator cu secvențe de la această manifestare puteți găsi AICI.

Despre PLANETARIU BAIA MARE

Planetariul din Baia Mare, primul planetariu public din România, și unicul din Transilvania, de mai bine de o jumătate de secol - este un portal cosmic ce vă pune în contact cu Universul. Din 2015 - cel mai modern planetariu analogic din România, iar din 2020 completat cu un planetariu digital - în cadrul Muzeului de Științe Astronomice Baia Mare. Spectacol și cunoaștere într-un singur loc!
Adaugă la favorite legătură permanentă.

Comentarii

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.