LUCEAFĂR BLÂND: recital comemorativ de muzică și poezie la Planetariul Baia Mare – Miercuri 15 iunie

Sub acest titlu va avea loc recitalul comemorativ de muzică și poezie, în seara zilei de miercuri, 15 iunie, începând cu orele 18.00, la PLANETARIUL BAIA MARE (str. George Coșbuc, nr.16). Astfel doresc organizatorii să marcheze împlinirea a 122 de ani de la înveșnicirea marelui nostru poet MIHAI EMINESCU.

Vor participa la eveniment prof. Anca Hendea, prof. Ion P. Pop – gazetar, actorii Paul Antoniu și Claudiu Pintican, soliștii vocali Maria Casandra Hauși și Cosmin Lauran. La final se va putea viziona pe suport DVD momentul ”Agnus Dei” din lucrarea vocal-simfonică ”Recviem” de Giuseppe Verdi.

Această manifestare comemorativă a fost sprijinită necondiționat de către conducerea instituției gazdă (prof. Ioan – manager și prof. Ovidiu Ignat – șef secție), căreia i se cuvine mulțumiri pline de recunoștință. Prof. Ovidiu Ignat va puncta, de altfel, intuiția genială a marelui poet Eminescu în materie de cosmologie și conexiunile spațiu – timp.

Momentul artistic va fi urmat, de vizionarea eclipsei totale de Lună, între orele 21.00 – 01.00. Intrare liberă.

Paul Antoniu

Despre PLANETARIU BAIA MARE

Planetariul din Baia Mare, primul planetariu public din România, și unicul din Transilvania, de mai bine de o jumătate de secol - este un portal cosmic ce vă pune în contact cu Universul. Din 2015 - cel mai modern planetariu analogic din România, iar din 2020 completat cu un planetariu digital - în cadrul Muzeului de Științe Astronomice Baia Mare. Spectacol și cunoaștere într-un singur loc!
Adaugă la favorite legătură permanentă.

Comentarii

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.