Cu ceva timp în urmă. Vizita unor personalități ale vieții diplomatice la Muzeul de Mineralogie Baia Mare

Muzeul de Mineralogie Baia Mare, din Bulevardul Traian, nr.8  a primit în după amiaza zilei de vineri, 18 martie 2011, vizita onorantă a ambasadorilor Emiratelor Arabe Unite, Irak și Republicii Macedonia, în cadrul unui periplu prin Maramureș, organizat prin invitația domnului consilier local Vasile Vlașin.

Oaspeții Maramureșului nu au putut rata ocazia de a se delecta, în expoziția florilor de mină a Muzeului de Mineralogie, cu comorile desprinse parcă din paginile celor O mie și una de nopți ale Șeherezadei, ce și-au revărsat magia asupra personalităților diplomatice, care s-au grăbit să recunoască valoarea lor formidabilă, precum și vizita în premieră a unui muzeu cu asemenea tematică specială.

Ghidați printre filoanele istoriei bazinului minier Baia Mare și încântați de ofertele de cooperare culturală propuse de către prof. Ioan Bob, managerul Muzeului de Mineralogie Baia Mare, Excelențele Sale, Domnul Yacub Yousif Alhousani – Ambasador al Emiratelor Arabe Unite, Mohammed Saeed Al-Shakarchi – Ambasador al Irakului și domnul Ljupco Arsovski – Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Macedonia au apreciat deopotrivă valoarea excepțională a acestui muzeu tematic unic în Europa, fiind impresionați de numărul de colaborări internaționale ale instituției noastre, ca recunoaștere implicită a distincției, profesionalismului și valorilor patrimoniale.

Cei trei oaspeți au promis că vor reveni la Muzeul de Mineralogie Baia Mare și că vor face demersurile necesare pentru inițierea unor colaborări între muzeul nostru și instituții culturale de prestigiu din statele pe care le reprezintă.

Muzeul de Mineralogie Baia Mare este una din porțile culturale ale Maramureșului, instituție etalon ce contribuie activ la dezvoltarea vieții culturale și muzeale din România și unul dintre cele mai apreciate și vizitate obiective cultural turistice din România.

Crișan Petru Ciprian

Despre COMPLEXUL ASTRONOMIC BAIA MARE

Planetariul Baia Mare esre primul planetariu public din România, și unicul din Transilvania, de aproape o jumătate de secol - una din porțile stelare de excelență ce vă pune în contact cu Universul. Din 2015 - cel mai modern planetariu România și Europa de Sud-Est - în cadrul Complexului Astronomic Baia Mare. Spectacol și cunoaștere într-un singur loc!
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

OPINIA DUMNEAVOASTRĂ CONTEAZĂ!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.