DOI ANI DE „WWW” CU PLANETARIUL BAIA MARE

Nici nu îți poți imagina ce pregătim! În 27 iunie 2008, era lansat acest blog fără surle și fără trâmbițe! Planetariul Baia Mare avea, pe atunci, pe undeva, foarte departe … o pagină în care erau prezentate datele de identificare, câteva imagini și o prezentare fără mult fason. Dacă veți privi cu mare atenție (așa cum am privit noi!), veți observa că nici unul dintre planetariile publice românești nu au site-uri sau barem niște pagini de prezentare ”mai hacana”, cu excepția noastră (dacă este să fim modeşti)!

Ne-am gândit mereu că trebuie să fim un planetariu ”cool!”, pentru Dumneavoastră, publicul nostru, care aveți niște așteptări! Ei bine, pentru că ne-ați onorat cu milioane de vizite … acest blog, după numai doi ani de ființare, este cazul să gândim … în afara cutiei … și să generăm o nouă imagine, un nou concept! Şi aceasta nu înseamnă să schimbăm tema din wordpress.com, ci mult mai mult!

Atunci când am pornit acest site, l-am gândit ca pe o carte de vizită și nimic mai mult! Însă, în fiecare zi, pe platforma noastră integrată de comunicare avem peste 10 subscrieri pe pagina noastră de e-planetarium, 200 de vizualizări ale clipurilor noastre video, peste 200 de vizitatori unici pe site și mulți internauți ce doresc să vadă live activitățile la Planetariul Baia Mare.

Şi atunci care va fi marele ”NEXT”, cu care vom incerca să vă atragem? Avem programe care v-ar putea incita! Ştiaţi, de exemplu că [unitatea mobilă de astronomie] de la Planetariul Baia Mare ar putea organiza demonstraţii de astronomie observaţională, proiecţii de filme documentare, simulări, observaţii astronomice live … în localitatea Dumneavoastră, oricare ar fi aceea? Trebuie doar să ne invitaţi! Ştiaţi că [astromagazinul] nostru, chiar dacă are nevoie de un alt decor, este o zonă de foarte mare interes şi de succes? Şi atunci de ce să nu îl onoraţi cu o vizită?! Ştiaţi că zilele acestea şi-a pornit activitatea [astroclubul micului astronom]? Incă vă puteţi înscrie pentru perioada de vară, în primul stagiu experimental! Dacă atunci când veți vizita Planetariul Baia Mare, nu vă va satisface o reprezentație în cupolă și vizitarea celor două expoziții permanente, plus expoziția de postere a colecției filatelice, puteți oricând solicita o vizionare de filme documentare și aveți de unde alege!!! … Avem multe alte proiecte în derulare care v-ar putea suscita interesul! Asupra lor vom reveni!

Din iulie 2010 ştirile din domeniul astronomiei vor curge … mai val decât valul, pe site-ul sau blogul nostru! Și acestea vor fi comentate și tu, cititorule, le poți comenta la rândul tău! Pentru că Planetariul Baia Mare este un planetariu … interactiv! Alăturat acestor ”news” foarte necesare celor care se interesează de condiţia Universului … vom integra rubrici noi, inclusiv cele de iniţiere în astronomie, vom revitaliza revista noastră electronică şi te vom pune la curent cu tot ce mişcă în acest domeniu! Asta pentru că ştim că te interesează! În plus, din august ,„vom face totul” … pentru a lansa noua transmisiune live prin webcam de zi … care va fi permanentă! Astfel că … Baia Mare va fi mai aproape de tine, iar celor câteva fluxuri deja existente … le vom adăuga încă un flux, încă un stream! Nu ne vom opri aici! În câteva zile va debuta video-proiectul ”Turist în Baia Mare”, despre care poți afla mai multe accesând pagina proiectelor de pe acest site! Astfel că … la început vom video cartografia municipiul Baia Mare, cu tot ce îți poate oferi mai interesant … Și apoi … pasul următor, necesar, vom transpune totul în domeniu 3D …

Din 27 iunie 2010 îţi vom da motive suficiente pentru a vizita zilnic site-ul sau blogul nostru (nu contează foarte mult … cum îi spunem!). În 2010, Planetariul Baia Mare este decis să te învețe noile semnificații, încă neacademice ale lui „UAU”!!! Iar dacă aveţi sugestii, propuneri … întrebări, nu ezitaţi să ne scrieţi! Vă mulțumim pentru interesul pe care îl arătați Planetariului Baia Mare și pentru cei doi ani de când suntem împreună mai aproape de cer pe http://www.planetariubm.wordpress.com!

Planetariul Baia Mare

Despre PLANETARIU BAIA MARE

Planetariul din Baia Mare, primul planetariu public din România, și unicul din Transilvania, de mai bine de o jumătate de secol - este un portal cosmic ce vă pune în contact cu Universul. Din 2015 - cel mai modern planetariu analogic din România, iar din 2020 completat cu un planetariu digital - în cadrul Muzeului de Științe Astronomice Baia Mare. Spectacol și cunoaștere într-un singur loc!
Adaugă la favorite legătură permanentă.

Comentarii

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.