Despre Univers in imagini …

Imagini incredibile ale Universului … galaxii, nebuloase, miliarde de stele, planete, sateliți, asteroizi … întreaga familie de astre … imagini preluate și date publicității de ESA/NASA … Din băncile școlii am rămas cu o vagă expresie spusă în grabă și fără explicație că Universul este infinit. Zeci și sute de teorii privind apariția, expansiunea sau stagnarea și dispariția Universului au apărut și sunt disputate și astăzi. Abordarea filozofică a Universului pare să îi dea mai mult sens decât cea fizică și chimică. Ne punem întrebări care mai de care dar … poate cea mai importantă nu este aceea cum a apărut Universul nostru sau dacă va dispărea vreodată! Cea mai importantă întrebare a fost și rămâne dacă suntem singura formă de viață inteligentă din Univers, creatoare de civilizație. Dacă vreodată civilizația umană își va găsi pierirea definitivă, ar fi păcat ca în acest Univers atât de mare să nu mai existe alte ființe care să ofteze privind un asfințit de soare, sau să zâmbească privind un răsărit! Nu-i așa?

Imaginile suprinse de Hubble, fotoni sosiți din colțuri necunoscute și neatinse ale Universului sunt de o frumusețe formidabilă, dincolo de semantică, dincolo de cuvinte … Acestea par gigantice opere artistice, metacreații ale unei inteligențe naturale sau artificiale …

Anul 2009 este Anul Internațional al Astronomiei! Vă invităm să descoperiți Universul împreună cu noi la Planetariul Baia Mare! Vă așteptăm!

Despre PLANETARIU BAIA MARE

Planetariul din Baia Mare, primul planetariu public din România, și unicul din Transilvania, de mai bine de o jumătate de secol - este un portal cosmic ce vă pune în contact cu Universul. Din 2015 - cel mai modern planetariu analogic din România, iar din 2020 completat cu un planetariu digital - în cadrul Muzeului de Științe Astronomice Baia Mare. Spectacol și cunoaștere într-un singur loc!
Adaugă la favorite legătură permanentă.

Comentarii

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.