Pregătiţi de invazie?

Cred că mulţi dintre cei care scrutează intens cerul şi vor să-i afle secretele, privind nesfârşitul şirag de diamante strălucitoare aşteaptă ca la un moment dat, cândva … de acolo să apară un semn de viaţă inteligentă. Este şi normal, omul este o fiinţă extrem de sociabilă, ce achiesează la oricari provocări de comunicare intergalactică ar putea surveni la un moment dat …

Nu e aşa că ar fi o mare risipă universul cu miliardele de stele şi galaxii, dacă Pământul ar fi singura planetă populată cu fiinţe inteligente, generatoare de civilizaţii? Nu e aşa că între sutele de mii de civilizaţii extraterestre care ar putea exista, câteva dintre acestea, probabil sunt cu muuuuuuuuuult mai avansate decât a noastră şi şi-ar putea permite la buget călătorii intergalactice nu pentru a coloniza … ci numai în scopuri … turistice? Nu e aşa că ar fi ok dacă o civilizaţie superdezvoltată ne-ar oferi pe tavă soluţii integrate pentru cancer, SIDA, foamete, încălzire globală, poluare industrială şi fonică, asteroizi care ameninţă să ne bubuie şi emisiuni slabe la TV? Personal sunt un mare fan al filmelor SF şi al proiecţiei contactului primar cu o civilizaţie extraterestră.

În calitate de cetăţean cu drepturi depline al Planetei Pământ sunt de acord să ne înscriem într-o federaţie galactică, orişicare, pentru a nu mai fi singuri şi de capul nostru … pe buburuza albastră! Aşa încât de fiecare dată când vedeţi OZN-uri, faceţi cu ochiul: în limbaj metagalactic acest gest se traduce astfel: „V-am văzut, ştim că sunteţi turişti astrojaponezi, puteţi coborî la sol, nu vă facem nimic rău!”

Ciprian Crişan, Muzeograf

Planetariul Baia Mare

Despre PLANETARIU BAIA MARE

Planetariul din Baia Mare, primul planetariu public din România, și unicul din Transilvania, de mai bine de o jumătate de secol - este un portal cosmic ce vă pune în contact cu Universul. Din 2015 - cel mai modern planetariu analogic din România, iar din 2020 completat cu un planetariu digital - în cadrul Muzeului de Științe Astronomice Baia Mare. Spectacol și cunoaștere într-un singur loc!
Adaugă la favorite legătură permanentă.

Comentarii

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.