MUZEUL DE ȘTIINȚE ASTRONOMICE BAIA MARE LA PRISLOP

MUZEUL DE ȘTIINȚE ASTRONOMICE BAIA MARE LA PRISLOP

În perioada 19 – 20 august 2023, Muzeul de Științe Astronomice Baia Mare a participat la festivalul interjudețean ”Hora la Prislop”, eveniment în care tradițiile, folclorul, știința populară și oamenii din Maramureș, Bucovina și Bistrița Năsăud s-au întâlnit pe hotarul dintre cele trei regiuni, în Pasul Prislop.

Din echipa MSABM au făcut parte prof. Ioan Bob – muzeograf și prof. Vasile Pop, coordonator cerc de fizică aplicată la Palatul Copiilor Baia Mare, în calitate de colaborator.

Sesiunile de observații astronomice realizate în acest punct au fost extrem de apreciate de public și – fără a insista mai mult în cuvinte, vom lăsa imaginile să vorbească.

Crișan P. Ciprian

Despre PLANETARIU BAIA MARE

Planetariul din Baia Mare, primul planetariu public din România, și unicul din Transilvania, de mai bine de o jumătate de secol - este un portal cosmic ce vă pune în contact cu Universul. Din 2015 - cel mai modern planetariu analogic din România, iar din 2020 completat cu un planetariu digital - în cadrul Muzeului de Științe Astronomice Baia Mare. Spectacol și cunoaștere într-un singur loc!
Adaugă la favorite legătură permanentă.

Comentarii

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.