VERNISAJ LA PLANETARIU. EXPOZIȚIA „CER LIBER” – ASTRONOMIA ÎN UCRAINA

VERNISAJ LA PLANETARIU. EXPOZIȚIA „CER LIBER” – ASTRONOMIA ÎN UCRAINA
 
Miercuri, 22 iunie 2022, începând cu ora 17.00, la sediul Muzeului de Științe Astronomice Baia Mare, din strada George Coșbuc, nr. 16 (PLANETARIUL), va avea loc vernisajul expoziției ”Cer Liber” despre astronomia din Ucraina, cu o tematică descrisă în trei limbi (română, ucraineană și engleză).
 
Vernisajul va fi urmat de prezentarea în cupola planetariului băimărean a versiunii dublate în limba ucraineană a spectacolului digital full-dome SATELIX, o premieră absolută.
Pentru Muzeul de Științe Astronomice Baia Mare, această acțiune reprezintă o continuare a unor colaborări științifice anterioare cu instituții din Ucraina, cum ar fi proiectul pl@NETour din anii 2013 – 2015 și contacte ulterioare pentru dezvoltarea turismului științific transfrontalier.
 
Amintim publicului că inclusiv expoziția digitală multimedia ”Constelații Românești Tradiționale” are o versiune audio în limba ucraineană.

Despre PLANETARIU BAIA MARE

Planetariul din Baia Mare, primul planetariu public din România, și unicul din Transilvania, de mai bine de o jumătate de secol - este un portal cosmic ce vă pune în contact cu Universul. Din 2015 - cel mai modern planetariu analogic din România, iar din 2020 completat cu un planetariu digital - în cadrul Muzeului de Științe Astronomice Baia Mare. Spectacol și cunoaștere într-un singur loc!
Adaugă la favorite legătură permanentă.

Comentarii

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.