TABĂRA DE CUNOAȘTERE ȘI EXPLORARE DIN IULIE DE LA PLANETARIU. ȘTIINȚĂ INTERACTIVĂ!

TABĂRA DE CUNOAȘTERE ȘI EXPLORARE DIN IULIE DE LA PLANETARIU. ȘTIINȚĂ INTERACTIVĂ!

Și totuși, de ce se rotește? Cine? Pământul sau roata? O fi astronomia plină de nebuloase și numere astronomice, însă fizica aplicată, așa cum este oferită în tabăra de știință interactivă ”Astronomicus”, face ca toate lucrurile să capete sens. Dacă un adult ar participa la o astfel de tabără, după numai o oră ar ieși, alergând și țipând Evrika … Experimente cu aburi, cu magneți, curent electric, aer, apă, gaz, electromagneți – cu diversele forțe implicate și cu relevarea celor mai importante inovații din istoria civilizației … Nu este loc de plictiseală. Printre toate experimentele, găsim timp în fiecare zi și pentru astronomie, discuții serioase și privit prin telescop. Este tabăra de știință din luna iulie de la Planetariul Baia Mare! Înscrierile se fac telefonic, la nr. 0362401921 sau la sediu (de Marți până Vineri, între orele 9.00 – 14.00). Taxa de participare este de 10 lei/zi, sesiunea fiind de 4 zile, cu intervalele 5 – 8 iulie, 12 – 15 iulie, 19 – 22 iulie, 26 – 29 iulie. Este permisă participarea la mai multe sesiuni, la alegere. Diferențierea pe grupe de vârstă este următoarea: grupa 1 (6 – 10 ani), cu prezentare între orele 9.00 – 12.00 și grupa 2 (11 – 15 ani), cu prezentare între orele 12.00 – 15.00. Din cele trei ore zilnice ale sesiunii, două vor fi de aplicații interactive ale științei și una de astronomie (observații, filme documentare, astronomie culturală, simulări în cupolă și planetariul virtual etc.)

Image Credit: img. Pluto at Night – by NASA, Johns Hopkins Univ./APL, Southwest Research Institute; img. logo ScienceCamp – by Baia Mare Planetarium, img. Circle of Ș – by Ciprian Crișan)

Despre PLANETARIU BAIA MARE

Planetariul din Baia Mare, primul planetariu public din România, și unicul din Transilvania, de mai bine de o jumătate de secol - este un portal cosmic ce vă pune în contact cu Universul. Din 2015 - cel mai modern planetariu analogic din România, iar din 2020 completat cu un planetariu digital - în cadrul Muzeului de Științe Astronomice Baia Mare. Spectacol și cunoaștere într-un singur loc!
Adaugă la favorite legătură permanentă.

Un comentariu

  1. Pingback:Tabăra de știință interactivă ”Astronomicus”, la Planetariu | eZiarultău

Comentarii

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.