SATELIX – SPECTACOL DIGITAL DE PLANETARIU – ÎN CURÂND

Sunt alături de noi toată ziua. Când ne trezim, când mergem la școală, la serviciu sau într-o călătorie și – de asemenea – seara, când suntem în familie. Și noaptea? În întunericul nopții, ei ne păzesc în timp ce dormim. Fără aceștia, nu am avea navigație în mașinile sau telefoanele noastre mobile, previziuni meteo precise și, de fapt, multe articole de zi cu zi. Te întrebi, oare ce sunt aceștia? Sunt, desigur, sateliții artificiali!

Obișnuiam să rătăcim pe continente și oceane, pentru a ne extinde în fiecare colț al planetei noastre. Nu cu mult timp în urmă, ca niște călăreți cerești din basme, am cucerit atmosfera Pământului. Și acum … acum devenim rătăcitori într-o nouă lume vastă, numită univers. Tehnologiile comunicațiilor prin sateliți ne ajută în fiecare zi. Acestea sunt simbolul cooperării internaționale de pe continent. Și s-ar putea să ne permită să trăim pe această planetă încă un mileniu. Nu credeți?

SATELIX – SPECTACOL DIGITAL DE PLANETARIU
Durata: 26 minute
Public țintă: audiență generală; audiență pe vârstă: 5 – 95 ani;
Descoperă Universul în Planetariu!

În curând, la Planetariul Baia Mare!

Despre PLANETARIU BAIA MARE

Planetariul din Baia Mare, primul planetariu public din România, și unicul din Transilvania, de mai bine de o jumătate de secol - este un portal cosmic ce vă pune în contact cu Universul. Din 2015 - cel mai modern planetariu analogic din România, iar din 2020 completat cu un planetariu digital - în cadrul Muzeului de Științe Astronomice Baia Mare. Spectacol și cunoaștere într-un singur loc!
Adaugă la favorite legătură permanentă.

Comentarii

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.