TABĂRA DE VARĂ DE LA PLANETARIUL BAIA MARE – LA FINAL

TABĂRA DE VARĂ DE LA PLANETARIUL BAIA MARE – LA FINAL

S-a lăsat ușor cortina în sala multimedia a planetariului băimărean, odată cu încheierea taberei de vară pentru copii, o tabără de experimente științifice – optice, mecanice, electrice și electronice – toate punând în scenă aplicații ale fizicii, prezentate într-un mod interactiv, cu extrem de multă răbdare de către prof. Andrei Avram pentru o generație cu totul specială.

Într-un cadru sanitar adecvat, cu respectarea normelor de protecție, peste 200 de copii, cu vârsta între 6 – 15 ani, în patru sesiuni de 4 zile, împărțiți pe două grupe de vârste, au primit – în cadrul unor ateliere tematice, din care astronomia și experimentele optice nu au lipsit, o minunată lecție de cunoaștere prin experimentare. La finalul acestui exercițiu major pe care atât copiii, cât și părinții sau bunicii l-au rezolvat cu multă răbdare și entuziasm, ținând cont de condițiile globale legate de avertizările privind pandemia, putem spune, că după pauza de un an, programul educațional ASTRONOMICUS de la Muzeul de Științe Astronomice Baia Mare a fost un succes major, cu beneficii nete pentru toate părțile implicate.

Întrucât nu am dorit să supra-aglomerăm atelierele, multe solicitări de înscriere nu au putut fi luate în considerare și – ne cerem scuze pentru acest lucru. Într-un fel sau altul, vom reveni cu o soluție în viitorul apropiat! În 2021, datorită situației binecunoscute, am adoptat modelul de tabără de știință utilizat și de alte instituții de gen din România, pentru minimizarea riscurilor implicate și maximizarea impactului asupra copiilor care nu au avut timp să se plictisească … la tabără.

Vă mulțumim!

Despre PLANETARIU BAIA MARE

Planetariul din Baia Mare, primul planetariu public din România, și unicul din Transilvania, de mai bine de o jumătate de secol - este un portal cosmic ce vă pune în contact cu Universul. Din 2015 - cel mai modern planetariu analogic din România, iar din 2020 completat cu un planetariu digital - în cadrul Muzeului de Științe Astronomice Baia Mare. Spectacol și cunoaștere într-un singur loc!
Adaugă la favorite legătură permanentă.

Comentarii

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.