SATELIX ȘI O NOUĂ POVESTE DESPRE SPAȚIUL COSMIC

SATELIX ȘI O NOUĂ POVESTE DESPRE SPAȚIUL COSMIC

Așteptarea se apropie de final! Un spectacol de planetariu NOU și CAPTIVANT va avea lansarea sa internațională pe 28 iulie 2021, în cadrul Festivalului Full-Dome (FFB – Full Dome Festival) din Brno, Cehia, acesta fiind unul dintre cele mai titrate asemenea evenimente la nivel mondial.

Muzeul de Științe Astronomice Baia Mare are onoarea de a vă prezenta acest nou personaj – SATELIX – care va explica pe înțelesul tuturor impactul tehnologiilor spațiale în viața cotidiană și mai ales rolul sateliților artificiali în dinamica civilizației actuale.

Planetariul Baia Mare (România), alături de Planetariul Budapesta (Ungaria), Planetariul Hurbanovo (Slovacia), Planetariul Hamburg (Germania), Planetariul Zielona-Gora (Polonia) și Planetariul din Brno (Cehia) – într-o largă colaborare europeană care a implicat un schimb multiplu de experiență profesională și producția unui spectacol digital de planetariu Full-Dome, unic în felul său, anunță lansarea oficială mondială a acestui show digital de planetariu SATELIX –  în cadrul Festivalului Full-Dome din Brno, Cehia, urmând ca foarte curând să fie realizate lansările în limbile naționale ale producției.

După lansarea oficială a variantei internaționale, în limba engleză, spectacolul digital full-dome SATELIX va deveni disponibil gratuit pentru planetariile din lumea întreagă, care doresc să-l proiecteze în cadrul programelor proprii, după completarea unui formular, pe site-ul www.satelix.eu, devenind accesibilă și o variantă în limba română.

Proiectul UNITRIP – ”Universe to reach? In planetarium!” (Descoperă Universul în planetariu”) derulat de partenerii enumerați mai sus, cu asistența financiară nerambursabilă asigurată de către Comisia Europeană, prin Programul Erasmus Plus, se apropie – așadar – de finalul său, prin acest produs intelectual care va avea și o lansare în România, în luna august – planetariul băimărean fiind primul planetariu din România implicat într-o ”aventură de cunoaștere” de asemenea anvergură, prin intermediul căreia se conturează o importantă rețea europeană de colaborare inter-instituțională și dezvoltarea de proiecte și programe de știință și diseminare.

Ovidiu Ignat, Ciprian Crișan – Muzeul de Științe Astronomice Baia Mare

Despre PLANETARIU BAIA MARE

Planetariul din Baia Mare, primul planetariu public din România, și unicul din Transilvania, de mai bine de o jumătate de secol - este un portal cosmic ce vă pune în contact cu Universul. Din 2015 - cel mai modern planetariu analogic din România, iar din 2020 completat cu un planetariu digital - în cadrul Muzeului de Științe Astronomice Baia Mare. Spectacol și cunoaștere într-un singur loc!
Adaugă la favorite legătură permanentă.

Comentarii

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.