ADDENDA LA AGENDA EVENIMENTELOR CULTURALE DE LA PLANETARIU

Din rațiuni organizatorice, cele două evenimente expoziționale propuse în agendă, la începutul anului, pentru data de 1 iulie 2021, respectiv deschiderea expoziției digitale multimedia ”MARTE” și a expoziției de fotografii ”Revenirea omului pe Lună”, vor fi amânate pentru data de 7 septembrie 2021, fiind cuplate cu lansarea expoziției ”ESA – AGENȚIA SPAȚIALĂ EUROPEANĂ”. De asemenea, Tabăra de știință ”ASTRONOMICUS” debutează nu la 1 iulie, ci la 6 iulie 2021, având derulare până pe 30 iulie, în patru serii, câte patru zile pe serie și două grupe de vârstă pentru fiecare serie.

De asemenea, la 30 iulie 2021, va avea loc la Brno, Cehia, premiera globală a spectacolului digital Full-Dome ”Satelix”, urmând ca în cel mai scurt timp, probabil până la jumătatea lunii august, să fie realizată și premiera în România a acestui show, la Planetariul Baia Mare. Se lucrează la finalizarea acestui program de lansare. Acesta va fi evenimentul anului 2021 pentru Muzeul de Științe Astronomice Baia Mare, pentru că, spectacolul SATELIX este prima producție intelectuală cu implicare directă a unui planetariu din România, un produs care va fi disponibil în limba română, gratuit, pentru toate celelalte planetarii digitale din țară.

Muzeul de Științe Astronomice Baia Mare

Despre PLANETARIU BAIA MARE

Planetariul din Baia Mare, primul planetariu public din România, și unicul din Transilvania, de mai bine de o jumătate de secol - este un portal cosmic ce vă pune în contact cu Universul. Din 2015 - cel mai modern planetariu analogic din România, iar din 2020 completat cu un planetariu digital - în cadrul Muzeului de Științe Astronomice Baia Mare. Spectacol și cunoaștere într-un singur loc!
Adaugă la favorite legătură permanentă.

Un comentariu

  1. Pingback:PLANETARIU BAIA MARE AGENDA EVENIMENTELOR CULTURALE LA MUZEUL DE ȘTIINȚE ASTRONOMICE BAIA MARE

Comentarii

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.