DUBLU EVENIMENT LA MUZEUL DE ȘTIINȚE ASTRONOMICE BAIA MARE

Muzeul de Științe Astronomice Baia Mare organizează Vineri, 23 aprilie 2021, începând cu ora 12.00, un dublu eveniment, în care știința întâlnește cultura pe platforma muzeală: Lansarea versiunii în limba română a spectacolului digital de planetariu ”SISTEMUL SOLAR” și reinterpretarea clasică a evenimentului online HUBBLE de anul trecut, sub titulatura 30+1 Telescopul Spațial Hubble.

 

Posterul oficial al aniversării – în 2020 – a trei decenii de astronomie spectaculoasă din spațiul cosmic, al unui telescop-satelit care, până în prezent, este cel mai prețios ochi uman ațintit spre cosmos, nu doar merită, ci necesită un demers epic într-un cadru mai restrâns, dar autentic însuflețit de istoria de 30 de ani, plus încă unul, de descoperiri uimitoare realizate de acest telescop spațial a cărui misiune este coordonată de NASA și Agenția Spațială Europeană.

Pe de altă parte, datorită vremii și vremurilor, deschiderea oficială a parcului tematic astronomic unicat în România, programată inițial tot pentru 23 aprilie, va fi reprogramată, rămânând însă cea mai frumoasă și mai spectaculoasă promisiune educațională din acest an a planetariului băimărean pentru publicul său. Probabil din motive similare a fost amânată și lansarea programată pentru 30 martie 2021 a Telescopului Spațial James Webb, menit să-l înlocuiască pe Hubble, tocmai până în 31 octombrie 2021.

Cel de-al doilea eveniment marcant al zilei de Vineri, 23 aprilie 2021 este lansarea versiunii personalizate în limba română a spectacolului digital de planetariu: SISTEMUL SOLAR. Un spectacol de planetariu care va intra de Vineri în oferta generală a Planetariului Baia Mare pentru publicul larg. Vizionarea în premieră se va face în cadru restrâns, respectând normele sanitare în vigoare.

Muzeul de Științe Astronomice Baia Mare

Astăzi 22 aprilie 2021, este ZIUA PĂMÂNTULUI, zi în care, tot ce este viu pe planeta aceasta, poate spune, fiecare pe graiul  și în felul său: LA MULȚI ANI, MAMĂ!

Despre PLANETARIU BAIA MARE

Planetariul din Baia Mare, primul planetariu public din România, și unicul din Transilvania, de mai bine de o jumătate de secol - este un portal cosmic ce vă pune în contact cu Universul. Din 2015 - cel mai modern planetariu analogic din România, iar din 2020 completat cu un planetariu digital - în cadrul Muzeului de Științe Astronomice Baia Mare. Spectacol și cunoaștere într-un singur loc!
Adaugă la favorite legătură permanentă.

Comentarii

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.