OZN-URI TRIUNGHIULARE NEGRE – PREZENTE DE ZECI DE ANI ÎN RAPOARTE PE TOT GLOBUL

OZN-URI TRIUNGHIULARE NEGRE – PREZENTE DE ZECI DE ANI ÎN RAPOARTE PE TOT GLOBUL

În relatările moderne ale observațiilor OZN, una din varietățile de obiecte zburătoare neidentificate este prezentă cu obstinație: cea a așa-numitelor ”triunghiuri negre”, care denotă aeronave cu trei fețe mai, de culoare închisă și cu o mișcare lentă. Rapoartele privind acest tip de obiecte au menținut un înalt grad de consecvență de-a lungul timpului și implică obiecte masive ce plutesc la o altitudine joasă și sunt în general observate în deplasare nocturnă.

Rapoartele privind observarea acestui tip de obiecte au devenit predominante în anii 1980 și au primit chiar o oarecare atenție în periodice americane preecum Popular Mechanics, unde apariția unor ”aripi zburătoare” vaste erau asemănate cu următoarea generație de avioane americane stealth.

În ciuda apariției lor în locații precum Valea Antilopei din California – o localitate asociată mult timp cu observarea unor aeronave experimentale produse de Lockheed Corporation – multe dintre rapoarte erau dificil de mușcat și mestecat. Raportul lui Greg Pope privind observațiile pe care le-a numit ”aripa cea mare” în Popular Mechanics, la sfârșitul anului 1991, a remarcat că unele dintre descrierile acestor aeronave de către rezidenții Californiei solicită puțin credulitatea.

Observațiile au continuat de-a lungul anilor 90 și nu doar în America, ci și în alte părți ale lumii. Un ”val” de astfel de rapoarte s-a produs în Belgia la începutul anilor 90 și obiecte similare au fost văzute deasupra Angliei și Canadei, excluzând aparent posibilitatea ca aeronavele experimentale americane să poată fi contabilizate pentru aceste rapoarte.

Nici în Statele Unite ale Americii observarea acestor obiecte stranii nu se restrânge doar la sud-vest. Un raport pe care l-am primit de la o persoană privată (al cărei nume nu îl voi pomeni) viza o apariție pe care o văzuse pe când era un tânăr plin de aspirații din nordul statului Kentucky. Perioada în cauză ar fi fost anii 1994 și 1995, iar într-o sâmbătă seară, în cadrul unei adunări în aer liber la casa părintelui său, el și aproximativ alte zece persoane au observat: ”un triunghi complet silențios și negru zburând de la sud spre nord, direct pe deasupra capetelor noastre”.

Martorul estimează că aeronava zbura la o altitudine foarte joasă, de mai puțin de 50 metri, deplasându-se silențios. Obiectul părea să aibă trei lumini în partea de jos, iar apelurile realizate de mama subiectului către turnul de control din apropiere de Cincinnati, de la Aeroportul Internațional din Nordul Kentucky au indicat că nici un obiect neobișnuit nu a fost observat sau detectat pe radar.

Observații ale unui obiect similar s-au produs desupra sudului Illinois, în ianuarie 2000, când Poliția a început să primească apeluri telefonice în primele ore ale dimineții privind un obiect masiv ce zbura la altitudine joasă deasupra St. Clair County. Aeronava a fost mai apoi urmărită de câțiva ofițeri, iar înregistrările conversațiilor audio oferă descrieri în timp real a unui obiect masiv cu formă triunghiulară.

”Nu am reușit să găsesc vreo diferență semnificativă între obiectul St. Clair și un difuzor de trasmisiune publicitară, ceea ce FAA a declarat pentru Riverfront Times”, a notat Brian Dunning în podcastul său Skeptoid în 2014. Este corect să întrebi, având în vedere această explicație dată, de ce un blimp publicitar ar fi funcționat la ora 4 AM peste sudul Illinois-ului și de ce nu au fost dezvăluite niciodată jurnalele de zbor pentru a demonstra că obiectul a fost un blimp convențional.

Raportări ale unor obiecte similare au continuat și în ultima perioadă. În 2020, reporterul KLAS George Knap a scris despre o asemenea observare realizată de către jurnalistul Cateland White, care a descris vederea unui obiect triunghiular mare, care se deplasa încet și silențios și care a plutit deasupra casei sale în 2019.

White a dat următoarea descriere a obiectului: ”Avea formă triunghiulară și existau reflectoare dreptunghiulare”, a spus White. ”Nu exista nici o lumină de interior. Și până la momentul în care a ieșit din orizontul meu de vedere, trebuie să fi trecut 5 – 8 minute. Se deplasa foarte încet. Și nu mi-am putut da seama cum plutește în aer.”

Astfel de relatări suscită întrebări legate nu numai de operarea unor aeronave experimentale pe cerul Americii ci și dacă acestea au fost trimise în misiuni aici și în alte țări de pe globul pământesc. Apoi mai există și posibilitatea, desigur, că acestea nu fac parte din inventarul SUA și nici al altei națiuni.

Oricare ar fi sursa lor, așa numitele ”triunghiuri negre” au obținut un statut aproape micit în rândul pasionaților de aviație și reprezintă unele dintre cele mai perplexante cazuri moderne ce implică aeronave mari neidentificate pe cer.

Sursa: Misterious Universe; By: Micah Hanks; Traducere și adaptare: Crișan Petru Ciprian

URMĂRIȚI ACEST SUBIECT PE WIKIPEDIA

Despre PLANETARIU BAIA MARE

Planetariul din Baia Mare, primul planetariu public din România, și unicul din Transilvania, de mai bine de o jumătate de secol - este un portal cosmic ce vă pune în contact cu Universul. Din 2015 - cel mai modern planetariu analogic din România, iar din 2020 completat cu un planetariu digital - în cadrul Muzeului de Științe Astronomice Baia Mare. Spectacol și cunoaștere într-un singur loc!
Adaugă la favorite legătură permanentă.

Un comentariu

  1. Romania va fi invadata de Americani sau De extraterestrii se implineste apocalipsa ce spune Dumnezeu din cauza pacatelor si rautatii si oamenii vor fi implantati microcipati 666 o sa fie jale pe tot pamantul Tata fiu fata mama nepot va muri si foamete ciume boli totul pt ca nu il ascultam pe dumnezeu

Comentarii

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.