RUSIA PREGĂTEȘTE REVENIREA PE LUNĂ DUPĂ 40 DE ANI

Rusia intenționează să trimită o navă pe suprafața Lunii în 2021, la mai bine de 40 de ani după ultima misiune lunară. Luna-25 este programată pentru lansare la 1 octombrie 2021, a declarat Igor Mitrofanov, șeful departamentului de planetologie nucleară de la Institutul de Cercetări Spațiale, în cadrul unei reuniuni a oamenilor de știință din 17 martie 2020.

Ultima misiune a Moscovei pe suprafața lunară s-a desfășurat în 1976, în contextul sfârșitului cursei spațiale dintre Uniunea Sovietică și SUA.

Luna-25 va efectua explorări științifice în regiunea polară a Lunii, inclusiv studiul proprietăților solului. Confom agendei programului spațial rusesc, sunt planificate încă alte patru lansări spre Lună, până în anul 2028.

Sursa: RFERL.org via Vedomosti și Ria Novosti; Photo: Shutterstock;
Traducere și adaptare: Crișan Petru Ciprian

Despre PLANETARIU BAIA MARE

Planetariul din Baia Mare, primul planetariu public din România, și unicul din Transilvania, de mai bine de o jumătate de secol - este un portal cosmic ce vă pune în contact cu Universul. Din 2015 - cel mai modern planetariu analogic din România, iar din 2020 completat cu un planetariu digital - în cadrul Muzeului de Științe Astronomice Baia Mare. Spectacol și cunoaștere într-un singur loc!
Adaugă la favorite legătură permanentă.

Comentarii

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.