TRANZITUL PLANETEI MERCUR PE DISCUL SOLAR – 11 NOIEMBRIE 2019

OBSERVAȚII ASTRONOMICE LA COMPLEXUL ASTRONOMIC BAIA MARE CU OCAZIA TRANZITULUI PLANETEI MERCUR

Chiar dacă a fost o zi de Luni când, de obicei, muzeele sunt închise, evenimentul astronomic marcant al tranzitului planetei Mercur pe discul solar s-a dovedit a fi un magnet suficient de puternic pentru a ne aduce în curtea planetariului unde nu mai mult de 50 de participanți s-au bucurat alături de noi de acest spectacol cosmic. S-au alăturat echipei noastre Sorin Hotea – șeful astroclubului SARM Sighet, dl. prof. Stoian cu olimpicii de la Centrul de Excelență în Astronomie al Colegiului Național ”Vasile Lucaciu”, Eduard Andrei Mociran – tânăr specialist în astrofotografie și – desigur – dl. prof. Vasile Pop de la Palatul Copiilor Baia Mare.

Observațiile astronomice din curtea planetariului, înițiate la miezul zilei – s-au replasat în observatorul astronomic, unde până la ora 16.00, fenomenul astronomic a fost surprins cu claritate, oră de la care nebulozitățile au acoperit parțial soarele și au făcut dificilă misiunea.

Crișan Petru Ciprian – Complexul Astronomic Baia Mare

Despre COMPLEXUL ASTRONOMIC BAIA MARE

Planetariul Baia Mare esre primul planetariu public din România, și unicul din Transilvania, de aproape o jumătate de secol - una din porțile stelare de excelență ce vă pune în contact cu Universul. Din 2015 - cel mai modern planetariu România și Europa de Sud-Est - în cadrul Complexului Astronomic Baia Mare. Spectacol și cunoaștere într-un singur loc!
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

OPINIA DUMNEAVOASTRĂ CONTEAZĂ!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.