ȘI A FOST NOAPTEA MUZEELOR 2019

La planetariu, peste 1500 de persoane s-au bucurat de oferta Complexului Astronomic Baia Mare ale cărui porți s-au închis târziu după miezul nopții, la capătul unui maraton ce a debutat dimineața la ora 10.00

Zi și Noapte la Planetariu – a fost programul conceput de instituția noastră, subsecvent tematicii generale a porților deschise, concepută de organizatorii Nopții Europene a Muzeelor. În România, organizatorul principal a fost Rețeaua Națională a Muzeelor din România, asociație profesională la care CABM este membru.

Ziua și Noaptea Muzeelor de pe 18 mai 2019, în Baia Mare a fost un eveniment înscris în agenda Zilelor Maramureșului, în cadrul cărei manifestări Complexul Astronomic Baia Mare a fost partener, realizând o serie de programe pentru publicul larg: spectacole de planetariu, vizitarea expozițiilor de la sediu, observații astronomice de zi și de noapte la sediu, în Piața Millenium, la Aeroportul Baia Mare, în Parcul Mara, la Muzeul de Etnografie și Artă Populară Baia Mare, în zona RFN și alte locații.

O asemena desfășurare de forțe, în ceea ce ne privește, ar fi fost cu greu posibilă fără ajutorul unor voluntari olimpici ai Centrului de Excelență în Astronomie ai Colegiului Național ”Vasile Lucaciu” coordonat de domnul profesor Lucian Stoian și de la Astro-clubul din Sighet, coordonat de domnul Sorin Hotea. Și pe această cale, dorim să le mulțumim.

Complexul Astronomic Baia Mare se apropie încet-încet de momentul aniversării jumătății de veac de la inaugurarea sa. În următoarea perioadă, alte evenimente captivante vor fi derulate pentru publicul larg, căruia – de asemenea – îi mulțumim pentru interesul acordat instituției noastre.

Complexul Astronomic Baia Mare

Despre PLANETARIU BAIA MARE

Planetariul din Baia Mare, primul planetariu public din România, și unicul din Transilvania, de mai bine de o jumătate de secol - este un portal cosmic ce vă pune în contact cu Universul. Din 2015 - cel mai modern planetariu analogic din România, iar din 2020 completat cu un planetariu digital - în cadrul Muzeului de Științe Astronomice Baia Mare. Spectacol și cunoaștere într-un singur loc!
Adaugă la favorite legătură permanentă.

Comentarii

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.