COMPLEXUL ASTRONOMIC BAIA MARE A PARTICIPAT LA A II-A EDIȚIE AFESTIVALULUI MUZEELOR DIN ROMÂNIA – DE LA BUZĂU

Buzoienii sunt aşteptaţi, de vineri, la Festivalul muzeelor

În perioada 10 – 12 mai 2019, Festivalul Muzeelor din România a găzduit – într-un eveniment simultan axat pe cultură și tehnologie – expozițiile itinerante oferite de câteva dintre cele mai prestigioase muzee din România. La acest festival muzeal, Complexul Astronomic Baia Mare a prezentat duplexul său expozițional ”Constelații Românești Tradiționale – Semnele Ceriului”, rod al colaborării instituției noastre cu artistul fotograf Ilie Tudorel. La acest festival organizat de Muzeul Județean Buzău, au etalat diverse concepte muzeale Muzeul Viticulturii și Pomiculturii Golești – jud. Argeș, Muzeul Județean de Istorie și Arheologie – Prahova, Complexul Muzeal Județean Neamț, Muzeul Național al Agriculturii Slobozia, Muzeul de Istorie Națională și Arheologie – Constanța, Complexul Astronomic Baia Mare – Maramures, Complexul Muzeal ASTRA Sibiu, Muzeul Județean ”Ștefan cel Mare” – Vaslui, Muzeul Național al Unirii – Alba Iulia, Muzeul ”Dunării de Jos” – Călărași, Muzeul Județean de Istorie și Artă Zalău, Institutul de Cercetări Eco-Muzeale ”Gavrilă Simion” Tulcea/Complexul Muzeal de Patrimoniu Cultural Nord-Dobrogean Muzeul de Artă-Casa Avramide, Muzeul Municipal Râmnicu Sărat.

Complexul Astronomic Baia Mare a prezentat expoziția digitală multimedia mobilă ”Constelații Românești Tradiționale”, un un produs cultural realizat în 2012, cu un succes remarcabil datorat intenției de recuperare și popularizare a patrimoniului cultural imaterial reprezentat de cunoștințele vechi despre cer și simbolistica astrală etalată în portul popular și arhitectura populară tradițională, într-un context modern prin intermediul unor panouri digitale și a unui audio-ghidaj automatizat.  Expoziția digitală multimedia Constelații Românești Tradiționale își continuă periplul național, în acest an cu puternică rezonanță aniversară pentru Complexul Astronomic Baia Mare care, la 1 iulie 2019 sărbătorește  50 de ani de la inaugurarea sa.

Foto: Adevărul.ro – Locale – Buzău

Complexul Astronomic Baia Mare

Despre PLANETARIU BAIA MARE

Planetariul din Baia Mare, primul planetariu public din România, și unicul din Transilvania, de mai bine de o jumătate de secol - este un portal cosmic ce vă pune în contact cu Universul. Din 2015 - cel mai modern planetariu analogic din România, iar din 2020 completat cu un planetariu digital - în cadrul Muzeului de Științe Astronomice Baia Mare. Spectacol și cunoaștere într-un singur loc!
Adaugă la favorite legătură permanentă.

Comentarii

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.