VERNISAJUL EXPOZIȚIEI ”CERUL ÎN MÂINILE TALE”

Vernisajul expoziției ”Cerul în Mâinile Tale”, desfășurat Miercuri 11 mai 2016 la Complexul Astronomic Baia Mare a fost o experiență uluitoare deopotrivă pentru toți participanți – organizatori, public cu deficiențe de vedere sau nevăzători, publicul larg, sala fiind neîncăpătoare iar surprizele nenumărate. Cel mai original gest oferit de organizatori a fost un chestionar – si acesta senzorial – la care au răspuns participanții nevăzători.

Mulțumiri pentru succesul acestui proiect: Asociației Nevăzătorilor din România – filiala Maramureș, asociației voluntarilor TEAM for Youth, BAUM Engineering și finanțatorului – Administrației Fondului Cultural Național. Cerul în Mâinile Tale este – un proiect al CABM și Asociației ACCES și reprezintă a doua reinventare a expoziției Constelații Românești Tradiționale – un demers inițial dn anul 2011.

Această prezentare necesită JavaScript.

Proiectul – scris și manageriat de dl. Mircea Lițe – a ocupat prima poziție în seria proiectelor care au primit finanțare de la AFCN la aria patrimoniu cultural imaterial.

Expoziția va fi itinerată ulterior și în alte locații din țară, împreună cu un ghid de implementare.

Ciprian Crisan

Despre COMPLEXUL ASTRONOMIC BAIA MARE

Planetariul Baia Mare esre primul planetariu public din România, și unicul din Transilvania, de aproape o jumătate de secol - una din porțile stelare de excelență ce vă pune în contact cu Universul. Din 2015 - cel mai modern planetariu România și Europa de Sud-Est - în cadrul Complexului Astronomic Baia Mare. Spectacol și cunoaștere într-un singur loc!
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

OPINIA DUMNEAVOASTRĂ CONTEAZĂ!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.