SCIENCE SMS – IATĂ CUM AR ARĂTA CERUL DE NOAPTE DACĂ NEBULOASA ORION AR FI SITUATĂ LA NUMAI 4 ANI LUMINĂ DE TERRA!

Nebuloasa Orion este situată la o distanță de aproximativ 1344 ani lumină depărtare de planeta noastră și acesta este motivul pentru care nu o putem vedea privind spre cer de pe fereastra dormitorului nostru.

Comparativ, distanța dintre Pământ și Soare este de numai 8 minute lumină. Așa încât, această nebuloasă este destul de greu de atins cu privirea.

Totuși, datorită unor entuziaști ai spațiului care, de curând, au realizat o simulare GIF distribuită comunității, acum ne putem face o idee despre cum ar arăta Nebuloasa Orion dacă ar fi mai aproape de planeta noastră.

Simularea prezintă cerul de noapte în condițiile în care această nebuloasă ar fi situată la o distanță de aproximativ 4 ani lumină depărtare de planeta noastră. Imaginea este atât de surprinzătoare încât … ne-ar putea afecta funcțiile gândirii!

Astronomii spun că Nebuloasa Orion, altfel cunoscută sub numele de Messier 42, este întinsă pe o suprafață impresionantă de aproape 40 de ani lumină.

De aceea, dacă aceasta ar fi fost locată mult mai aproape de Pământ, aceasta ar fi transformat dramatic aspectul cerului de noapte. Imaginile incluse în simularea GIF au fost desigur procesate în ce privește culorile prezente, însă imaginea reală nu ar diferi foarte mult. Ar fi aproape la fel de impresionant!

READ MORE

Despre PLANETARIU BAIA MARE

Planetariul din Baia Mare, primul planetariu public din România, și unicul din Transilvania, de mai bine de o jumătate de secol - este un portal cosmic ce vă pune în contact cu Universul. Din 2015 - cel mai modern planetariu analogic din România, iar din 2020 completat cu un planetariu digital - în cadrul Muzeului de Științe Astronomice Baia Mare. Spectacol și cunoaștere într-un singur loc!
Adaugă la favorite legătură permanentă.

Comentarii

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.