SCIENCE SMS – PRIMUL SATELIT DIN SERIA SENTINEL 1 VA MONITORIZA CONDIȚIILE GEO-CLIMATICE DE PE TERRA, ASIGURÂND CONTINUITATEA DATELOR OFERITE DE MISIUNILE ERS ȘI ENVISAT

SENTINEL-1A GATA DE LANSAREA DE PE 3 APRILIE. PRIMUL SATELIT DIN SERIA SENTINEL 1 VA MONITORIZA CONDIȚIILE GEO-CLIMATICE DE PE TERRA, ASIGURÂND CONTINUITATEA DATELOR OFERITE DE MISIUNILE ERS ȘI ENVISAT

Oficialii Agenției Spațiale Europene (ESA) au anunțat pe 26 martie că nava spațială Sentinel-1A a fost alimentată cu combustibilul necesar la astro-portul Kourou din Guiana Franceză, America de Sud. Satelitul este programat pentru lansare la bordul unei rachete construite în Rusia, Soyuz-STA, în interiorul unei fregate cu treaptă superioară. Sentinel-1A este primul dintr-o serie de sateliți identici.
În ultima lună, de când nava spațială a ajuns la Kourou, cercetătorii ESA au verificat satelitul, care a fost subiectul unor teste inginerești și de mediu cu o largă marjă de acțiune. Sentinel-1A pare acum capabil să facă față condițiilor grele pe care le va suporta pe orbită. Ultimul proces care trebuie finalizat a fost alimentarea cu combustibil și presurizarea tancurilor.

READ MORE

Despre PLANETARIU BAIA MARE

Planetariul din Baia Mare, primul planetariu public din România, și unicul din Transilvania, de mai bine de o jumătate de secol - este un portal cosmic ce vă pune în contact cu Universul. Din 2015 - cel mai modern planetariu analogic din România, iar din 2020 completat cu un planetariu digital - în cadrul Muzeului de Științe Astronomice Baia Mare. Spectacol și cunoaștere într-un singur loc!
Adaugă la favorite legătură permanentă.

Comentarii

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.