Stingeți luminile Sâmbătă și alăturați-vă OREI PĂMÂNTULUI!

Sâmbătă, 26 martie 2011, de la ora 20.30, Planetariul Baia Mare Vă Invită să vă alăturați ”Orei Pământului”, să stingeți luminile pentru numai o oră … adică numai 60 de minute, adică numai 3600 de secunde – și să oferiți, printr-un gest simbolic, o șansă generațiilor viitoare, de a se bucura de prinosul planetei noastre, măcar de aceleași condiții și oportunități pe care noi ne putem bucura că le avem. În Australia, țara continent care a inițiat această mișcare, care a căpătat anvergură mondială, în lupta cu efectul de seră, există destulă responsabilitate și implicare cât să se decidă înlocuirea universală a becurilor electrice cu incandescență, cu cele bazate pe neon – iar în Uniunea Europeană, direcția este aceeași pentru următorii ani.

Există foarte multe motive pentru care planeta noastră este în suferință și această suferință este cauzată de acțiunea umană și este de natură să genereze un impact global, ireversibil asupra mediului înconjurător. Fie că vorbim de topirea calotelor de gheață polară, de pericolul deșertificării unor zone întinse din Europa de Sud, de perspectiva unei noi ere glaciare ce s-ar putea instala rapid pe 2/3 din suprafața planetei, de transmutarea tornadelor în Europa Centrală și de Vest și de multe alte fenomene stranii, pe care generațiile active le privesc cu uimire cum încep să-și facă simțită prezența în realitatea timpului nostru, toate acestea sunt cauzate de efectul de seră, de supra-aglomerarea tehnologică și utilizarea necorespunzătoare a resurselor naturale care cauzează dezechilibre ale căror consecințe sunt impredictibile!

Dar putem arăta că ne pasă! Ne putem implica, barem prin acest gest simbolic de a stinge lumina pentru o oră! Putem ieși pentru o oră din case, la nevoie … Și putem lua telecomenzile cu noi, în caz că suntem dependenți! Arătați că sunteți cetățeni responsabili ai planetei Terra și alăturați-vă OREI PĂMÂNTULUI!

Mai multe informații pe www.orapamantului.ro

Crișan Petru Ciprian

Despre PLANETARIU BAIA MARE

Planetariul din Baia Mare, primul planetariu public din România, și unicul din Transilvania, de mai bine de o jumătate de secol - este un portal cosmic ce vă pune în contact cu Universul. Din 2015 - cel mai modern planetariu analogic din România, iar din 2020 completat cu un planetariu digital - în cadrul Muzeului de Științe Astronomice Baia Mare. Spectacol și cunoaștere într-un singur loc!
Adaugă la favorite legătură permanentă.

Comentarii

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.