Scrisoare de week-end către cititori!

Vă plac poveștile cerului? Pariem că da! Ideea de a creiona propria versiune a listei constelațiilor, cu istoriile lor, ne-a venit într-o vreme, când lucram la o schiță de hartă stelară, pe care am fi vrut să o publicăm dar nu a mai fost ultra necesar și imediat, după deschiderea astro-magazinului.

Am observat că multe dintre constelații nu aveau pe Wikipedia, de pildă, în limba română, decât niște etichete și o imagine, fără descriere. Iar alte site-uri păreau să prezinte mai puțin ”democratic” cele 88 de constelații oficiale recunoscute de Uniunea Astronomică Internațională. Și atunci, de atunci, în fiecare zi, construim o resursă de documentare și incitare a Dumneavoastră, în numele tot al promovării astronomiei. Sursa pe care am ales-o, pentru traducere și adaptare este un adevărat portal astronomic, Universe Today,  un site conectat non-stop la toată informația pe care Universul o poate aduce în casele noastre.

Totuși, o asemenea mobilizare din partea noastră trebuie să aibă neapărat un gând ”subversiv” la bază, nu-i așa? Anume acela de a vă încuraja să achiziționați telescoape și hărți stelare, chiar din magazinul nostru. Nu disperați dacă veți considera că telescoapele listate de noi sunt pentru începători. Putem aduce telescoape de zeci de ori mai puternice decât cele pe care avem, dacă semnalăm interesul Dvs.

Așadar, oameni buni, poveștile cerului sunt interesante dar, dacă vreți să le dați viață, aveți nevoie de un telescop!

PS: sau măcar … un binoclu! 🙂

Crișan Petru Ciprian

Despre PLANETARIU BAIA MARE

Planetariul din Baia Mare, primul planetariu public din România, și unicul din Transilvania, de mai bine de o jumătate de secol - este un portal cosmic ce vă pune în contact cu Universul. Din 2015 - cel mai modern planetariu analogic din România, iar din 2020 completat cu un planetariu digital - în cadrul Muzeului de Științe Astronomice Baia Mare. Spectacol și cunoaștere într-un singur loc!
Adaugă la favorite legătură permanentă.

Comentarii

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.