UPDATE: Eclipsa de Soare surprinsă din Maramureș

Dacă norii care s-au aruncat ieri cu atâta furie asupra cerului au făcut imposibilă observarea eclipsei din cele mai multe locații din județ, iată că au fost și câțiva temerari, adevărați vânători de eclipse, care s-au pus în mișcare și au reușit să surprindă, printre nori, fenomenul.

O primă echipă mobilă ce a luat startul chiar de la Planetariul Baia Mare a fost formată din profesorul Lucian Stoian, Andrei Cuceu și Silviu Gheție. Ei ne-au trimis câteva imagini realizate undeva între Ocna Șugatag și Cavnic.

O altă serie de fotografii au fost realizate de profesorul Sorin Hotea din Sighetu Marmației, pe raza localității Vadu Izei.

Planetariul Baia Mare le mulțumește pentru instantaneele puse la dispoziție, în numele celor care nu au putut observa minunatul fenomen.

Planetariul Baia Mare

Despre COMPLEXUL ASTRONOMIC BAIA MARE

Planetariul Baia Mare esre primul planetariu public din România, și unicul din Transilvania, de aproape o jumătate de secol - una din porțile stelare de excelență ce vă pune în contact cu Universul. Din 2015 - cel mai modern planetariu România și Europa de Sud-Est - în cadrul Complexului Astronomic Baia Mare. Spectacol și cunoaștere într-un singur loc!
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

OPINIA DUMNEAVOASTRĂ CONTEAZĂ!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.