OBSERVAȚII ASTRONOMICE LA PLANETARIUL BAIA MARE: CONJUNCȚIA JUPITER – VENUS ÎN AVANPREMIERĂ DE MĂRȚIȘOR

Așa cum mulți dintre concitadinii noștri știu (și ne=au solicitat amănunte), în data de 2 martie este marcat ca și eveniment astronomic conjuncția dintre Venus și Jupiter, moment în care cele două planete se vor afla cel mai aproape către miezul zilei (11:35). Însă le vom putea vedea navigând împreună pe cer către seară, la vest, nu foarte mult deasupra liniei orizontului, după ce Soarele va apune la 18:11.

Întrucât la data evenimentului astronomic, cerul – zice-se – pare a fi mai încărcat noros decât în seara de 1 martie 2023, de mărțișor, pentru că cele două planete se vor afla la aproximativ aceeași apropiere și mâine, vă invităm la un starparty.

Așadar și prin urmare,
în ziua de 1 martie,
între orele 18:30 – 20:30
Avantpremiere la conjuncție …
Vă așteptăm în curtea planetariului
și observatorului astronomic Baia Mare
pentru observații astronomice
asupra celor două planete și
nu numai.

Muzeul de Științe Astronomice Baia Mare

Despre PLANETARIU BAIA MARE

Planetariul din Baia Mare, primul planetariu public din România, și unicul din Transilvania, de mai bine de o jumătate de secol - este un portal cosmic ce vă pune în contact cu Universul. Din 2015 - cel mai modern planetariu analogic din România, iar din 2020 completat cu un planetariu digital - în cadrul Muzeului de Științe Astronomice Baia Mare. Spectacol și cunoaștere într-un singur loc!
Adaugă la favorite legătură permanentă.

Comentarii

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.