MUZEUL DE ȘTIINȚE ASTRONOMICE BAIA MARE LA NOAPTEA MUZEELOR 2022

Peste 2500 de vizitatori au trecut pragul Muzeului de Științe Baia Mare (Planetariul) în seara de 14 mai 2022, cu ocazia celui mai prestigios eveniment european de contact public-muzee, Noaptea Europeană a Muzeelor.
Iată care au fost principalele puncte de atracție ale Nopții Muzeelor 2022, așa cum s-a întâmplat aceasta la planetariu, pe 14 mai 2022: Spectacolele de planetariu, cu ambele proiectoare stelare (digital și analogic) au fost gestionate strălucit, în tandem de prof. Ovidiu Ignat și prof. Septimiu Vancea; noul Panou Activ Tactil Educațional Interactiv de mari dimensiuni – aflat în grija voluntarei noastre dr. Oana Chirilă a oferit demonstrații interactive cu planetariul virtual Stellarium; vizita la observatorul astronomic și piesa noastră de rezistență – proiectorul stelar Zeiss ZKP1, a fost mediată printre cadre fotografice, de Ciprian Crisan; atelierul de știință interactivă pentru copii a fost susținut fără pauze, cu o răbdare celestă, între orele 17.00 – 24.00, de către muzeologul Andrei Avram; standul cu publicații a fost administrat de Liana Maria Petrica; numărarea vizitatorilor a fost în sarcina doamnei Lena; observațiile astronomice în curtea planetariului au fost coordonate de partenerul nostru, prof. Vasile Pop, de la Palatul Copiilor Baia Mare; parcul tematic în aer liber (strălucitor atât în zi, cât și în noapte, prin efectele luminoase atașate), primul parc astronomic educațional din România, a fost un loc minunat pentru relaxare și joacă, atât pentru copii, cât și pentru însoțitorii lor.
Serviciul de ghidaj la programul normal în zilele de Sâmbătă și Duminică a fost realizat de prof. Ioan Bob.

Ciprian Crișan – muzeograf

Despre PLANETARIU BAIA MARE

Planetariul din Baia Mare, primul planetariu public din România, și unicul din Transilvania, de mai bine de o jumătate de secol - este un portal cosmic ce vă pune în contact cu Universul. Din 2015 - cel mai modern planetariu analogic din România, iar din 2020 completat cu un planetariu digital - în cadrul Muzeului de Științe Astronomice Baia Mare. Spectacol și cunoaștere într-un singur loc!
Adaugă la favorite legătură permanentă.

Comentarii

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.