MODIFICĂRI DE PRIMĂVARĂ ÎN PROGRAM LA PLANETARIU

MODIFICĂRI DE PRIMĂVARĂ ÎN PROGRAM LA PLANETARIU

Muzeul de Științe Astronomice Baia Mare se pregătește intens pentru primăvara culturală a anului 2022.

Începând cu 1 martie 2022, oferta sa de programe revine la o normalitate mult așteptată de vizitatorii noștri, respectiv spectacolele de planetariu optice și digitale vor avea segmente orare diferite de prezentare. Astfel, zilnic (Luni este excepția, când avem închis), de Marți până Duminică, de la orele 9.00, 11.00, 13.00 și 15.00 publicul este invitat la spectacole cu ghidaj live în cupola planetariului, prin intermediul celui mai sofisticat echipament de planetariu optico-analogic din România: Zeiss Skymaster ZKP4, o călătorie minunată pe cerul de noapte, printre constelații și nu numai.

Iar de la orele 10.00, 12.00, 14.00 – vor fi proiectate doar spectacole digitale full-dome, prin intermediul echipamentului de planetariu digital RSA COSMOS Rover, respectiv (opțional): ”SATELIX”, ”De pe Terra spre Univers”, ”Două Piese Mici de Sticlă” etc.

Vizitatorii băimăreni vor primi, în plus, ”cartea de vizită”, un instrument util pentru prietenii planetariului.

Durata spectacolelor optice și a celor digitale, respectiv a vizitei la Muzeul de Științe Astronomice Baia Mare este de 30 – 50 minute, iar prețul tichetelor rămâne neschimbat și în 2022: tichet întreg – 10 lei (adulți), tichet redus – 5 lei (copii, elevi, studenți, pensionari, cadre militare). Angajații muzeelor din România și posesorii de card ICOM beneficiază de acces gratuit. Este liber și accesul persoanelor cu dizabilități, precum și a celor private de libertate sau din centrele de îngrijire.

Muzeul de Științe Astronomice Baia Mare vă urează o primăvară frumoasă și vă invită la cunoașterea Universului!

Despre PLANETARIU BAIA MARE

Planetariul din Baia Mare, primul planetariu public din România, și unicul din Transilvania, de mai bine de o jumătate de secol - este un portal cosmic ce vă pune în contact cu Universul. Din 2015 - cel mai modern planetariu analogic din România, iar din 2020 completat cu un planetariu digital - în cadrul Muzeului de Științe Astronomice Baia Mare. Spectacol și cunoaștere într-un singur loc!
Adaugă la favorite legătură permanentă.

Comentarii

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.