NOAPTEA CERCETĂTORILOR LA PLANETARIUL BAIA MARE

Vineri, 24 septembrie 2021, între orele 8.00 A.M – 8.00 P.M. Muzeul de Științe Astronomice Baia Mare găzduiește ”NOAPTEA CERCETĂTORILOR EUROPENI” și propune publicului o călătorie în lumea fascinantă a științei. Datorită vremii nefavorabile preconizate pentru ziua de vineri și datorită incidenței crescute a factorului COVID, cu care știința se află într-un război global de aproape doi ani, evenimentul organizat de planetariul nostru a fost modificat după cum urmează:

24 septembrie 2021

EXLORĂM

Vă invităm între orele 08.00 – 20.00, cu acces din oră în oră, să explorați câteva instrumente de bază cu care putem face știință, sau putem prezenta rezultatele științei; un tur ghidat al instrumentelor optice ale planetariului, cu vizitarea opțională a observatorului astronomic și a expoziției ”Catalogul obiectelor Messier”. Numărul maxim de participanți la tur: 15.

EXPERIMENTĂM

Orele 10.00 – 19.00 Atelierul de știință propune, pentru copii și nu numai – experimente de știință asistate de dl. Andrei Avram, demonstrații cu diverse mecanisme și instrumente ale științei. Maxim 15 participanți în fiecare sesiune de atelier.

ÎNȚELEGEM

Orele 10.00 – 19.00 Lumina naturală vs.lumina artificială. Discuție liberă cu participanții la program despre poluarea luminoasă în orașe și modul în care este afectată astronomia, bioritmul uman și diversele ecosisteme. Ce se poate face?

NOTĂ: În funcție de situația pandemică la nivel local, programul poate fi modificat. Dezinfectarea mâinilor, purtarea obligatorie a măștii de protecție pe durata prezenței în incinta instituției și disponibilitatea pentru termometrizare reprezintă condiții obligatorii pentru acces la acest program. Accesul la program este liber.

Notă 2: Evenimentul Noaptea Cercetătorilor Europeni 24 septembrie Baia Mare este componentă a programului RECONNECT. The Green Deal; Research Communication to Communities. Detalii: https://noapteacercetatorilor.cest.ro/

Despre PLANETARIU BAIA MARE

Planetariul din Baia Mare, primul planetariu public din România, și unicul din Transilvania, de mai bine de o jumătate de secol - este un portal cosmic ce vă pune în contact cu Universul. Din 2015 - cel mai modern planetariu analogic din România, iar din 2020 completat cu un planetariu digital - în cadrul Muzeului de Științe Astronomice Baia Mare. Spectacol și cunoaștere într-un singur loc!
Adaugă la favorite legătură permanentă.

Un comentariu

  1. Pingback:"Noaptea Cercetătorilor Europeni", la Planetariul Baia Mare | eZiarultău

Comentarii

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.