TABĂRA DE ȘTIINȚĂ – ASTRONOMICUS – DE LA PLANETARIU – IULIE 2019

Programul educațional de vacanță ”Astronomicus” s-a încheiat de câteva zile și putem concluziona că a fost un succes. Fiind o continuare, într-o formulă simplificată, a programului educațional ”ASTROMANIA”, ediția din 2019 s-a concentrat – în cadrul taberei de știință – pe proiectarea și realizarea de mecanisme sau jucării interactive, proces derulat cu migală de fiecare participant în ordinea tuturor operațiunilor, sub îndrumarea prof. Andrei Avram. Partea practică a cursului a fost completată de introducerea intensivă în astronomie, realizată printr-o serie de prezentări tematice interactive în cupolă, proiecția unor filme documentare de gen, participarea la show-rile digitale fulldome realizate în cadrul festivităților aniversare de la planetariu și observațiile astronomice din curtea planetariului. De fapt, succesul acestui program derivă și din prelungirea sa – la cererea participanților, până în 31 iulie 2019. Numărul participărilor la acest program, în cele 14 zile de tabără a fost de 450, la care putem adăuga activitățile din zona deschisă, la care au fost invitați când și când vizitatorii la program ai planetariului și – în câteva cazuri – chiar copii în grupuri organizate, care au participat la experimentele științifice realizate special pentru ei de către domnul prof. Andrei Avram. Copiii participanți la acest program nu au plecat acasă cu mâinile goale, ci cu jucăriile interactive pe care le-au construit cu îndrumare și asistență – lucrări de care pot fi mândri. Acest program s-a dovedit a fi un bun model de aplicat în laboratoarele școlare – pentru că experimentele cu aburi, electricitate, aer, apă ș.a.m.d le-au permis copiilor să înțeleagă foarte ușor natura, fenomenele naturale și mecanismele artificiale – lumea în care trăim.

Crișan Petru Ciprian – Complexul Astronomic Baia Mare


Această prezentare necesită JavaScript.

Despre PLANETARIU BAIA MARE

Planetariul din Baia Mare, primul planetariu public din România, și unicul din Transilvania, de mai bine de o jumătate de secol - este un portal cosmic ce vă pune în contact cu Universul. Din 2015 - cel mai modern planetariu analogic din România, iar din 2020 completat cu un planetariu digital - în cadrul Muzeului de Științe Astronomice Baia Mare. Spectacol și cunoaștere într-un singur loc!
Adaugă la favorite legătură permanentă.

Un comentariu

  1. Impresionant. Este cel mai bogat album pe care l-am vazut până acum cu imagini de la activitățile minunate coordonate de domnul profesor Andrei Avram. Felicitări

Comentarii

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.