Expoziția de artă abstractă ”Galactic Phantasy”, vernisată în cadrul evenimentului jubiliar al planetariului băimărean și care prezintă lucrările artistei Victoria Labuhn, oferă o perspectivă inedită asupra Universului într-un spațiu dedicat cunoașterii științifice.

Fiind prima expoziție etalată pe noile simeze din holul observator, cu lucrări artistice inspirate de vizitarea planetariului băimărean, demersul artistic al Victoriei comprimă într-o viziune simbolică personală misterul de dincolo de concret, interogațiile ce nu toate pot afla răspunsuri definitive și modestia uluitoare a omului care, întâmplător sau nu, e un artist, în fața măreției cosmosului.

Expoziția poate fi vizitată până la finalul anului 2019 la sediul din str. George Coșbuc, nr. 16 – al Complexului Astronomic Baia Mare.

————————————

Galactic Phantasy se definește ca un complex de teme care par familiare iar pe de altă parte păstrează ceva secret trezind in observator o curiozitate subtila care îl răpește într-un univers al contrastelor, a misterului, al fascinației.

Lucrările sunt un amestec de diferite tehnici, forme, culori ,spontaneitate, gesturi meditative, ducând la un final impresionant plin de sensuri, invitându-ne în același timp la a descoperi limitele între figurant, real si imaginar, abstract reușind sa ne ofere o mică parte din magia universului. Lucrările sunt realizate în acryl și ulei pe pânză.

Victoria Labuhn s-a născut la Sibiu în 8 ianuarie1965. În anul 1989 a absolvit Institutului Dr. Petru Groza din Cluj. În 1992 se stabilește la Augsburg, Germania iar în anul 1996 a absolvit cursurile FernAkademie / Grafik Design din Hamburg. (spicuind din pliantul expoziției).

Complexul Astronomic Baia Mare