EXPOZIȚIA ”GALACTIC PHANTASY”  A ARTISTEI VICTORIA LABUHN – DESCHISĂ LA PLANETARIU PÂNĂ LA FINALUL ANULUI 2019

Expoziția de artă abstractă ”Galactic Phantasy”, vernisată în cadrul evenimentului jubiliar al planetariului băimărean și care prezintă lucrările artistei Victoria Labuhn, oferă o perspectivă inedită asupra Universului într-un spațiu dedicat cunoașterii științifice.

Fiind prima expoziție etalată pe noile simeze din holul observator, cu lucrări artistice inspirate de vizitarea planetariului băimărean, demersul artistic al Victoriei comprimă într-o viziune simbolică personală misterul de dincolo de concret, interogațiile ce nu toate pot afla răspunsuri definitive și modestia uluitoare a omului care, întâmplător sau nu, e un artist, în fața măreției cosmosului.

Expoziția poate fi vizitată până la finalul anului 2019 la sediul din str. George Coșbuc, nr. 16 – al Complexului Astronomic Baia Mare.

––––––––––––

Galactic Phantasy se definește ca un complex de teme care par familiare iar pe de altă parte păstrează ceva secret trezind in observator o curiozitate subtila care îl răpește într-un univers al contrastelor, a misterului, al fascinației.

Lucrările sunt un amestec de diferite tehnici, forme, culori ,spontaneitate, gesturi meditative, ducând la un final impresionant plin de sensuri, invitându-ne în același timp la a descoperi limitele între figurant, real si imaginar, abstract reușind sa ne ofere o mică parte din magia universului. Lucrările sunt realizate în acryl și ulei pe pânză.

Victoria Labuhn s-a născut la Sibiu în 8 ianuarie1965. În anul 1989 a absolvit Institutului Dr. Petru Groza din Cluj. În 1992 se stabilește la Augsburg, Germania iar în anul 1996 a absolvit cursurile FernAkademie / Grafik Design din Hamburg. (spicuind din pliantul expoziției).

Complexul Astronomic Baia Mare

Despre PLANETARIU BAIA MARE

Planetariul din Baia Mare, primul planetariu public din România, și unicul din Transilvania, de mai bine de o jumătate de secol - este un portal cosmic ce vă pune în contact cu Universul. Din 2015 - cel mai modern planetariu analogic din România, iar din 2020 completat cu un planetariu digital - în cadrul Muzeului de Științe Astronomice Baia Mare. Spectacol și cunoaștere într-un singur loc!
Adaugă la favorite legătură permanentă.

Comentarii

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.