Complexul Astronomic Baia Mare la ”Zilele Maramureșului – Haida, hai în Maramureș”

Complexul Astronomic Baia Mare, cu ocazia ”Zilelor Maramureșului” 2018, organizează în zilele de 9, 10, 11 mai – între orele: 10.00 – 14.00 observații astronomice asupra Soarelui, cu instrumentele optice din dotare. Poate că observarea Soarelui prin telescopul cu filtru solar nu ar putea părea foarte interesantă, la prima vedere. Însă identificarea petelor solare și a altor caracteristici, răspunsurile pe care ghidul v-i le poate oferi și faptul în sine al observării soarelui direct, prin filtru, reprezintă promisiunea unui timp de calitate, oferit de Complexul Astronomic Baia Mare, în curtea instituției, într-un eveniment cu acces gratuit la observații astronomice de zi.

Vă așteptăm cu drag!

Ovidiu Ignat – Manager


UPDATE:

COMPLEXUL ASTRONOMIC BAIA MARE LA ZILELE MARAMUREȘULUI 2018

Una dintre prezențele insolite la Zilele Maramureșului  …” din acest an a fost Complexul Astronomic Baia Mare cu telescopul său montat în locații cât mai accesibile, pentru ca oaspeții evenimentului să poată admira prin obiectiv Soarele. Acest eveniment a fost ocazia mult așteptată de vizitatori de a pune întrebări foarte serioase ghizilor despre Soare, planete, Lună, constelații, stele principale, galaxii, Big-Bang, extratereștri și alte teme. Evenimentul în sine a fost un teaser, cu fluturași și pliante invitație către cunoașterea cu adevărat a Universului la planetariul Complexului Astronomic Baia Mare, din strada George Coșbuc, nr. 16. Peste 300 de vizitatori ai Zilelor Maramureșului au privit prin telescop.

Ciprian Crisan

Această prezentare necesită JavaScript.

Despre COMPLEXUL ASTRONOMIC BAIA MARE

Planetariul Baia Mare esre primul planetariu public din România, și unicul din Transilvania, de aproape o jumătate de secol - una din porțile stelare de excelență ce vă pune în contact cu Universul. Din 2015 - cel mai modern planetariu România și Europa de Sud-Est - în cadrul Complexului Astronomic Baia Mare. Spectacol și cunoaștere într-un singur loc!
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

OPINIA DUMNEAVOASTRĂ CONTEAZĂ!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.