Complexul Astronomic Baia Mare la ”Zilele Maramureșului – Haida, hai în Maramureș”

Complexul Astronomic Baia Mare, cu ocazia ”Zilelor Maramureșului” 2018, organizează în zilele de 9, 10, 11 mai – între orele: 10.00 – 14.00 observații astronomice asupra Soarelui, cu instrumentele optice din dotare. Poate că observarea Soarelui prin telescopul cu filtru solar nu ar putea părea foarte interesantă, la prima vedere. Însă identificarea petelor solare și a altor caracteristici, răspunsurile pe care ghidul v-i le poate oferi și faptul în sine al observării soarelui direct, prin filtru, reprezintă promisiunea unui timp de calitate, oferit de Complexul Astronomic Baia Mare, în curtea instituției, într-un eveniment cu acces gratuit la observații astronomice de zi.

Vă așteptăm cu drag!

Ovidiu Ignat – Manager


UPDATE:

COMPLEXUL ASTRONOMIC BAIA MARE LA ZILELE MARAMUREȘULUI 2018

Una dintre prezențele insolite la Zilele Maramureșului  …” din acest an a fost Complexul Astronomic Baia Mare cu telescopul său montat în locații cât mai accesibile, pentru ca oaspeții evenimentului să poată admira prin obiectiv Soarele. Acest eveniment a fost ocazia mult așteptată de vizitatori de a pune întrebări foarte serioase ghizilor despre Soare, planete, Lună, constelații, stele principale, galaxii, Big-Bang, extratereștri și alte teme. Evenimentul în sine a fost un teaser, cu fluturași și pliante invitație către cunoașterea cu adevărat a Universului la planetariul Complexului Astronomic Baia Mare, din strada George Coșbuc, nr. 16. Peste 300 de vizitatori ai Zilelor Maramureșului au privit prin telescop.

Ciprian Crisan

Această prezentare necesită JavaScript.

Despre PLANETARIU BAIA MARE

Planetariul din Baia Mare, primul planetariu public din România, și unicul din Transilvania, de mai bine de o jumătate de secol - este un portal cosmic ce vă pune în contact cu Universul. Din 2015 - cel mai modern planetariu analogic din România, iar din 2020 completat cu un planetariu digital - în cadrul Muzeului de Științe Astronomice Baia Mare. Spectacol și cunoaștere într-un singur loc!
Adaugă la favorite legătură permanentă.

Comentarii

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.